Vandaag deel ik een makkelijk recept voor een pasta bake met pompoen-mascarpone saus en doperwt. Je gaat de pompoensaus zelf maken en dat is makkelijker dan je denkt! Een heerlijk winters gerecht met een volle smaak.
VEGA | RECEPT VOOR 4 PERSONEN
Deze pasta bake kun je ook perfect voorbereiden, de oven bake kun je al van tevoren maken zodat je ’s avonds alleen nog maar de schaal in de oven hoeft te zetten. Dan heb je een heerlijke zelfgemaakte maaltijd met weinig moeite!
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Maak de ui en teentjes knoflook schoon en snijd de ui ook in grove stukken.
Verdeel de pompoen met de ui en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met zonnebloemolie en ruim versgemalen peper en zout.
Rits ten slotte de blaadjes tijm van de takjes en verdeel die ook over de pompoen.
Rooster de pompoen circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta 1 minuut minder dan al dente volgens de verpakking. Giet af en zet weg.
Mix het pompoenmengsel tot een gladde saus in de keukenmachine.
Laat iets afkoelen en roer de mascarpone en de doperwten door de saus heen. Voeg ten slotte ook de gekookte pasta toe.
Vet een ovenschaal in en verdeel de pasta over de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte cheddar en Parmezaanse kaas.
Bak de pasta bake 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas goudbruin is geworden.