Vega(n)

Ravioli met pistache-doperwt vulling

Zelf ravioli maken is ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk! Vandaag ga ik aan de slag met ravioli met een pistache doperwt vulling. Als basis voor de vulling gebruik ik de pistache pesto Die ik al eens eerder op mijn site heb gedeeld. Je kunt de ravioli ook goed invriezen en op een later moment eten.

VEGA | RECEPT VOOR 25 RAVIOLI

Voor deze ravioli maak ik gebruik van kant en klare wonton vellen. Deze koop je bij de toko in het vriesvak. Dit zijn kleine vierkante deegvellen, die het perfecte formaat hebben voor een ravioli. Doordat het vers diepgevroren deeg is zijn ze met 2 minuten koken al gaar.

INGREDIËNTEN VULLING

90 gram gepelde pistachenoten
1 basilicum plant
1 teen knoflook
20 gram geraspte Grana Padano
200 gram doperwten
10 gram olijfolie
scheutje room
peper en zout

 

INGREDIËNTEN SAUS

200 gram slagroom
150 gram doperwten
2 stengels bosui
50 gram geraspte Grana Padano
peper en zout
1 pakje wonton vellen 

BEREIDING VULLING
  1. Neem de wonton vellen uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de gepelde pistachenoten, alle blaadjes en takjes van de basilicum plant, de geraspte Grana Padano en de olijfolie in een keukenmachine. Hak grof.
  3. Pel de knoflook en snijd in grove stukken, voeg samen met de doperwten en een scheutje slagroom toe aan het pistachemengsel en draai glad.
  4. Breng op smaak met peper en zout en proef, zet de vulling weg.
VULLEN VAN DE RAVIOLI
  1. Leg de wonton vellen uit elkaar op het aanrecht.
  2. Vorm met behulp van twee lepels kleine quenelles (ei vormige hoopjes) op de wonton vellen.
  3. Zet een klein schaaltje met water klaar en maak twee randjes van de wonton vellen licht vochtig, neem hem in je hand en vouw hem dicht in de vorm van een driehoek.
  4. Druk alle lucht eruit en druk de randjes stevig aan. Als je de randjes niet goed aandrukt heb je kans dat ze tijdens het koken open barsten.
AFMAKEN
  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook.
  2. Snijd de bosui in dunne ringen.
  3. Neem een diepe koekenpan en doe hierin de slagroom, breng zachtjes aan de kook en draai het vuur lager.
  4. Doe de ravioli in het kokende water, ze zijn gaar zodra ze gaan drijven. Dit duurt ongeveer twee minuten.
  5. Maak ondertussen de saus af door de doperwten, peper en zout en gesneden bosui toe te voegen. Zodra de eerste ravioli drijven voeg je de geraspte Grana Padano toe aan de saus en roer je dit even door. 
  6. Leg de ravioli in de saus, schep voorzichtig door en serveer.

De ravioli kun je als amuse serveren, dan is een ravioli per persoon voldoende. Als voorgerecht serveer je 3 à 4 stuks en als hoofdgerecht 6 tot 8 stuks. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.