Vega(n)

Tartaar van tomaat met burrata

Deze tartaar van tomaat is een heerlijk feestelijk en vegetarisch voorgerecht. Hier kun je gasten zeker mee verrassen tijdens een gezellig diner. De tartaar kun je makkelijk voorbereiden, dus jouw voorgerecht staat met een handomdraai op tafel.

VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Kies voor lekkere sappige tomaten, zoals pomodori tomaten. Omdat je de tomaat rauw serveert is het belangrijk dat je voor een smaakvolle tomaat kiest. Een vleestomaat zou ik voor dit gerecht afraden.

INGREDIËNTEN

400 gram tomaten
1/2 rode ui
1 grote teen knoflook (of 2 kleintjes)
6 takjes tijm
2 burrata’s 
peper en zout
olijfolie

BEREIDING
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en zet een schaal met ijswater klaar.
  2. Snijd in de onderkanten van alle tomaten een kruisje en kook zo’n 15 seconden in het kokende water, of tot je de velletjes om ziet krullen.
  3. Doe de tomaten in het ijswater en pel het velletje van de tomaten, deze techniek noem je plisseren.
  4. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten, deze mag je weggooien. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een zeef.
  5. Doe een snufje grof zeezout bij de tomaten in de zeef en zet in de gootsteen, laat een kwartier uitlekken.
  6. Snipper de ui en knoflook zeer fijn en doe in een kom.
  7. Ris de tijm van de takjes en voeg doe aan de ui en knoflook, voeg vervolgens ook de tomaten en flink wat gemalen peper toe. Roer door elkaar.
  8. Gebruik een steekring om de tartaar van tomaat over de borden te verdelen. 
  9. Garneer met de burrata, bestrooi met wat versgemalen peper en grof zeezout, besprenkel als laatste met olijfolie.

Serveer de tartaar van tomaat met crostini’s, of getoast briochebrood. Eet smakelijk!

Leave a Reply