Vega(n)

Tomatenrisotto met buffelmozzarella

Vandaag deel ik weer een lekker vegetarisch recept! Deze tomaten risotto is niet moeilijk om te maken en wel heel erg lekker. Door de tomaten krijgt de risotto een mooie rode kleur, dat staat ook nog eens heel gezellig op je bord!

HOOFDGERECHT | VEGETARISCH | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Als je dit recept volgt maak je een hoofdgerecht voor 2 personen, maar dit is natuurlijk ook leuk als voorgerecht. Dan kun je dit recept aanhouden voor 4 personen en krijg je allemaal een mooie kleine portie. 

INGREDIËNTEN

300 gram risottorijst
1 groentebouillon blokje
500 ml water
1 blikje tomatenblokjes (400gr)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
2 bollen buffelmozzarella
gedroogde groene kruiden
peper en zout

BEREIDING

1. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak deze goudbruin in een diepe koekenpan op middelhoog vuur.

Je gaat de risotto vaak omscheppen met vocht, dus neem een wat diepere koekenpan, een wok of een hapjespan. 

2. Voeg het blik tomatenblokjes toe en bak even mee, voeg nu ook het bouillonblokje toe en roer deze goed door de tomaten.

3. Schenk de risottorijst bij de tomaten en roer goed door. Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot de wijn volledig is opgenomen door de risottorijst.

4. Voeg nu beetje bij beetje het water toe aan de pan met tomaten risotto en blijf steeds goed roeren tot het water is opgenomen. Ik voeg in totaal 500 ml water toe, in ongeveer 5 keer. 

De risotto is gaar wanneer het water volledig is opgenomen en de rijst goed verwarmd is. Proef tussendoor of je de risotto gaar genoeg vindt. Anders kun je de risotto altijd nog wat langer bakken en eventueel extra water toevoegen. 

5. Breng de risotto op smaak met peper en zout en gedroogde groene kruiden. Ik gebruik een strooier van Lidl met oregano, basilicum, tijm en rozemarijn.

Snijd de bollen buffelmozzarella in mooie plakken en leg deze op de tomaten risotto. Bestrooi met versgemalen peper.

Leave a Reply