Vega(n)

Vegan wortelzalm

De laatste jaren zijn er in de supermarkt steeds meer vleesvervangers verkrijgbaar, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken! Wist je al dat je van wortels een lekker alternatief voor zalm kunt maken? Daarom gaan we vandaag met deze wortelzalm aan de slag!

LUNCH | VEGAN | RECEPT VOOR 300 GRAM ZALM

Het recept voor deze wortelzalm is ontzettend simpel, er zit alleen één ingrediënt in die niet bij de plaatselijke supermarkt verkrijgbaar zal zijn; liquid smoke. Ik kocht het bij de toko (Amazing Oriental), maar je kunt dit ook op internet bestellen. 

INGREDIËNTEN

2 winterpenen
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels liquid smoke
1 eetlepel citroensap
1 theelepel zout
versgemalen peper
verse dille 

BEREIDING

1. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de schil van de wortels met een dunschiller.
2. Snijd de wortels nu in dunne repen met behulp van een dunschiller of kaasschaaf. 
3. Kook wortelreepjes 5 minuten en giet af.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
5. Doe de olijfolie, liquid smoke, citroensap en zout in een kom en roer door elkaar. Voeg de wortels, versgemalen peper en dille toe en meng. 
6. Neem een ovenbestendige schaal en doe hier een stuk bakpapier in. Verdeel de wortels over het bakpapier en bak ze in 20 minuten gaar. 

Laat de wortelzalm afkoelen en zet weg in de koelkast.

WAAR KUN JE DE WORTELZALM VOOR GEBRUIKEN?

Ik at deze wortelzalm koud op een bagel met roomkaas en komkommer, maar warm is de wortelzalm ook lekker door de pasta of lasagne. Je kunt hem ook serveren op een blini of in tortillarolletjes tijdens de borrel.
Kortom, je kunt er alle kanten mee op!

Leave a Reply