Verse pasta op een rek
Alle Basics,  Vega(n)

Verse pasta: het basisrecept

Zelf pasta maken is helemaal niet lastig, maar wel ontzettend leuk om te doen. Ik vind dit altijd een gezellig klusje voor de zondagmiddag. Natuurlijk kun je ook wat extra maken zodat je er later nog een keer van kunt genieten.

VEGA | RECEPT VOOR 4 PERSONEN

Om zelf pasta te maken heb je weinig ingrediënten nodig, maar wel een pastamachine*. Ik gebruik een hele simpele en dat is meer dan genoeg. Met deze pastamachine kun je lasagnevellen maken, tagliatelle en spaghetti. Wat mij betreft alles wat je nodig hebt!

INGREDIËNTEN

300 gram pastabloem
snufje zout
3 verse eieren
scheutje olijfolie

BEREIDING

Je kunt pasta met de hand kneden, maar voor het gemak heb ik het kort in mijn standmixer gemixt. Ga je met de hand aan de slag? Stort dan je pastabloem op je keukenblad, maak er een kuil in en doe daar de eieren en het snufje zout in. Kluts met behulp van een vork de eieren door de bloem en ga verder met stap 3.

  1. Doe de pastabloem met het snufje zout in de standmixer en meng kort door elkaar met de deeghaak.
  2. Voeg het eerste ei toe, laat mengen tot hij volledig is opgenomen en herhaal met de volgende twee eieren.
  3. Neem het deeg uit de kom en kneed in 10 tot 15 minuten op je aanrecht tot een samenhangend en elastisch deeg. Vind je het deeg iets te droog? Voeg dan een klein scheutje olijfolie toe.
  4. Verpak het pastadeeg in huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verdeel het deeg in drieën en haal het eerste deel door de platte rollers van de pastamachine. Begin op de meest wijde stand (1) en rol hem vervolgens door alle standen om er een mooi, dun deeg van te maken. 
  6. Bestrooi de uitgerolde plak pasta met wat bloem en haal hem vervolgens door de tagliatelle snijders.
  7. Maak nestjes van de tagliatelle, of hang ze op om te drogen. 
  8. Herhaal stap 5 tot en met 7 met de resterende pasta. Zodra de tagliatelle is uitgehard kun je het luchtdicht verpakken en op een koele donkere plek bewaren.

En nu lekker pasta eten! Deze verse pasta hoeft slechts 3 minuten te koken wanneer hij is uitgehard en 2 minuten wanneer hij net uit de machine komt.

Op zoek naar inspiratie? Dan kun je deze recepten zeker niet overslaan:
– The Chef Show Roy Choi’s spaghetti met gehaktballen
– Volkoren spaghetti met citroenricotta en geroosterde tomaat
– Tagliatelle met geroosterde paprika roomsaus

* De link naar de pastamachine is een zogenoemde ‘’affiliate’’ link. Dit betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij iets koopt via deze link. Dit kost jou helemaal niets, maar helpt mij om de kosten van mijn website te betalen. 

Leave a Reply