Bord met spaghetti met citroenricotta
Close up van de spaghetti met citroenricotta
Vega(n)

Volkoren spaghetti met citroenricotta en geroosterde tomaat

Heb je zin in een frisse en verrassende pasta? Dan is deze spaghetti met citroenricotta en geroosterde tomaat precies wat je zoekt! Je roostert de tomaten in een pan, dus je hebt ook geen oven nodig voor dit recept.

VEGA | RECEPT VOOR 3 PERSONEN

Voor een leuke twist kun je verschillende kleuren cherrytomaten gebruiken, bijvoorbeeld een mix van rode en oranje tomaten, zo krijgt de tomatensaus een mooie frisse kleur.

INGREDIËNTEN

200 gram volkoren spaghetti
1 rode ui
2 teentjes (gerookte) knfolook
750 gram cherrytomaten
5 takjes basilicum
150 gram ricotta
1/2 citroen
60 gram gezouten pistachenoten
50 gram Parmezaanse kaas
peper, zout en olijfolie

BEREIDING
  1. Verwarm een diepe koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak zo’n 10 minuten tot ze zacht zijn geworden. Hussel de tomaten af en toe door elkaar.
  2. Snipper ondertussen de knoflook en rode ui zeer fijn en rasp schil van de citroen. Voeg de knoflook en ui toe aan de tomaten en laat een paar minuten meebakken. 
  3. Meng voor de citroenricotta de citroenrasp met de ricotta en breng op smaak met een scheutje olijfolie en versgemalen peper en zout.
  4. Hak de pistachenoten en rasp de Parmezaanse kaas zet weg.
  5. Zet een diepe pan met water en een snuf zout op het vuur voor de spaghetti en breng aan de kook. Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking, voeg een paar lepels kookvocht toe aan de tomaten en giet de rest af.
  6. Stamp de tomaten fijn met een aardappelstamper zodat het vocht vrij komt en breng op smaak met peper en zout. 
  7. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd in dunne reepjes, roer samen met de helft van de Parmezaanse kaas door de tomatensaus heen en voeg ook de gekookte spaghetti toe.

Serveer de spaghetti met de Parmezaanse kaas, een flinke lepel van de citroenricotta en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply