Watermeloen salade met frambozenvinaigrette
Het is de afgelopen tijd behoorlijk grauw buiten, dus daarom heb ik de zomer zelf in huis gehaald met deze lekkere watermeloen salade. De salade wordt geserveerd met zwarte olijven, feta en geroosterde trostomaten en afgemaakt met een frambozenvinaigrette. Lekker fris en fruitig dus!
VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN
Als je geen frambozenazijn in huis hebt kun je natuurlijk ook normale azijn gebruiken. Appelazijn geeft ook een lekkere fruitige smaak aan de vinaigrette en is meestal verkrijgbaar bij alle supermarkten.
INGREDIËNTEN
1 krop little gem
1/2 komkommer
300 gram watermeloen
1 avocado
30 gram zwarte olijven
4 trostomaten
50 gram fetakaas
INGREDIËNTEN VINAIGRETTE
3 el olijfolie
1,5 el frambozenazijn
2 tl mosterd
1/2 citroen
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Leg de trostomaten in een ovenbestendige schaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet vervolgens weg tot later gebruik.
- Doe de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom of breed glas. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Voeg dit toe aan de vinaigrette en meng door elkaar.
- Haal de bladeren van de krop little gem en snijd in kleine reepjes, verdeel over twee diepe borden.
- Vervolgens snijd je de halve komkommer in de lengte door midden en beide delen in dunne plakjes. Verdeel de komkommer over de borden. Besprenkel ieder bord met ongeveer 1 eetlepel vinaigrette.
- Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes en de trostomaten in vieren.
- Verdeel vervolgens de zwarte olijven, watermeloen en trostomaten over de borden.
- Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel over de borden met salade.
- Verkruimel ten slotte de fetakaas over de borden.
Serveer en zet de vinaigrette op tafel, voeg naar wens nog meer toe. Eet smakelijk!