Een broodje met zelfgemaakte eiersalade
Vega(n)

Zelfgemaakte eiersalade

Heb je tijd over om een lekkere lunch te maken, of heb je zin in een uitgebreid ontbijt op zondag? Dan is deze eiersalade perfect, het kost niet veel tijd, maar geeft wel een heerlijk resultaat. Lekker op getoast brood met wat gewokte spinazie.

VEGA | RECEPT VOOR 250 GRAM EIERSALADE

Bij eiersalade vind ik Griekse of Turkse yoghurt het lekkerste, doordat de yoghurt wat dikker is wordt de eiersalade ook wat steviger. Heb je alleen gewone yoghurt in huis? Draai dan de verhouding mayonaise/yoghurt om, zodat het niet te dun wordt.

INGREDIËNTEN

4 eieren
30 gram Griekse yoghurt (ongeveer 2 el)
15 gram mayonaise (ongeveer 1 el)
10 gram bieslook
1/2 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
versgemalen peper

BEREIDING
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water. Pel de eieren, doe in een kom en laat afkoelen.
  2. Prak de eieren met behulp van een vork en roer de yoghurt en mayonaise er doorheen.
  3. Snijd de bieslook zeer fijn en voeg toe aan de kom met eiersalade. 
  4. Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng verder op smaak met versgemalen peper, meng goed door elkaar en proef. Breng eventueel verder op smaak.

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply