Dit flatbread bestaat uit slechts 4 ingrediënten en kun je binnen 10 minuten gebakken hebben. Perfect voor een snelle, maar vullende lunch, maar ook lekker om curry’s of soepen mee te dippen. Ik beleg hem met mijn favoriete ingrediënten.
VIS | RECEPT VOOR 2 FLATBREADS
Voor mijn kruidenroomkaas gebruik ik de naturel roomkaas van de Lidl. In het bakje zit meestal een laagje vocht, die giet ik even af en daarna heb je een heerlijke romige roomkaas voor een lage prijs.
100 gram naturel roomkaas 20 gram bieslook versgemalen peper en zout 100 gram gerookte zalm groen van venkel of dille
BEREIDING FLATBREAD
Doe alle ingrediënten voor het flatbread in een kom en kneed dit met je handen tot een samenhangend geheel. Vervolgens blijf je het deeg nog 5 minuten kneden, tot het elastisch en soepel is.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol uit met behulp van een deegroller.
Bak de flatbreads in een droge koekenpan aan beide zijden tot er mooie bruine vlekken ontstaan.
Neem de flatbreads uit de pan en laat afkoelen.
BEREIDING KRUIDENROOMKAAS
Giet de roomkaas af indien er een laagje vocht op ligt, anders kun je deze stap overslaan.
Snijd de bieslook zeer fijn en doe samen met de roomkaas in een kom.
Roer het geheel goed door met een lepel en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
PRESENTATIE
Verdeel de kruidenroomkaas over de flatbreads, leg hier de gerookte zalm bovenop en maak af met een beetje groen van een venkel, of wat verse dille.