1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Borstel de krieltjes schoon met een groenteborstel en doe ze in een kom.
3. Snijd de knoflook fijn en doe de knoflook bij de krieltjes.
4. Maak op smaak met ruim versgemalen peper en zout, het paprikapoeder, kerriepoeder en de gedroogde groene kruiden. Ik gebruik een strooier van Lidl met onder andere oregano, basilicum, tijm en rozemarijn. Giet er een scheutje olijfolie door en schep alles goed door.
5. Doe de aardappels in een ingevette ovenschaal en bak ze in circa 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
6. Zet de trostomaatjes op een ovenplaatje en druppel de olijfolie er overheen. Bestrooi met peper en zout. Wanneer de krieltjes nog 15 minuten moeten bakken zet je de tomaten bij de krieltjes in de oven.
Wanneer de krieltjes en tomaten klaar zijn kun je ze uit de oven halen. Zodra je de kabeljauw gaat bakken kun je de bijgerechten nog even bij de vis in de oven zetten om warm te worden.