Vis

Kabeljauw met een kruidenkorst en krieltjes

Heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel lekker eten? Dan is deze kabeljauw met een kruidenkorstje perfect. Zowel de kabeljauw als de krieltjes en de tomaten komen uit de oven, dus no-effort! 😉

HOOFDGERECHT | 2 PERSONEN | VIS

Voor het kruidenkorstje kun je groene kruiden gebruiken die jij lekker vindt, alles werkt even goed! Ik koos zelf voor peterselie en basilicum, maar kies bijvoorbeeld voor dragon of koriander voor een Oosters tintje.

INGREDIËNTEN VIS
INGREDIËNTEN BIJGERECHTEN

2 kabeljauwfilets
1 teen knofloflook
50 gram paneermeel of panko
20 gram peterselie
20 gram basilicum
scheutje olijfolie
peper en zout

400 gram krieltjes
2 teentjes knoflook
250 gram romaatjes of trostomaten
scheutje olijfolie
peper en zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
gedroogde groene kruiden

Bereiding bijgerechten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Borstel de krieltjes schoon met een groenteborstel en doe ze in een kom.

3. Snijd de knoflook fijn en doe de knoflook bij de krieltjes.

4. Maak op smaak met ruim versgemalen peper en zout, het paprikapoeder, kerriepoeder en de gedroogde groene kruiden. Ik gebruik een strooier van Lidl met onder andere oregano, basilicum, tijm en rozemarijn. Giet er een scheutje olijfolie door en schep alles goed door. 

5. Doe de aardappels in een ingevette ovenschaal en bak ze in circa 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

6. Zet de trostomaatjes op een ovenplaatje en druppel de olijfolie er overheen. Bestrooi met peper en zout. Wanneer de krieltjes nog 15 minuten moeten bakken zet je de tomaten bij de krieltjes in de oven.

Wanneer de krieltjes en tomaten klaar zijn kun je ze uit de oven halen. Zodra je de kabeljauw gaat bakken kun je de bijgerechten nog even bij de vis in de oven zetten om warm te worden.

Bereiding kabeljauwfilet

1. Haal de kabeljauwfilets uit de koelkast, ze bakken het mooiste als de kou eraf is. Zet de oven terug naar 180 graden Celsius.

2. Snijd de knoflook, peterselie en basilicum fijn en meng in een kommetje met het paneermeel, een scheutje olijfolie en versgemalen peper en zout.  Het mengsel moet niet te droog zijn, voeg eventueel meer olijfolie toe. Je wilt het kruim als een soort dikke pasta op de kabeljauw kunnen smeren. 

3. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het kruim over de filets.

4. Bak de kabeljauw gaar in 10 minuten. 

Serveer met de krieltjes en trostomaten!

Leave a Reply