Tuna melt is een heerlijke combinatie voor een tosti, kaas met tonijn klinkt misschien een beetje gek, maar dit is echt een combinatie die je moet proeven!
VIS | RECEPT VOOR 4 TOSTI'S
Bij deze tuna melt tosti maak ik altijd eerst de tonijnsalade. Je kunt het recept gerust verdubbelen, zo maak je ook gelijk een bakje tonijnsalade voor in de koelkast! Let er goed op dat je tonijn op water koopt in plaats van tonijn op olie. Anders wordt de tonijnsalade naar mijn smaak wat te vet.
INGREDIËNTEN
160 gram tonijn (in water) 2 el Griekse yoghurt 1 el mayonaise 1 kleine rode ui 5 gram bieslook plakjes jalapeño peper rasp van 1/2 limoen versgemalen peper en zout 8 sneetjes wit brood geraspte cheddar
BEREIDING
Pel de ui en snipper zeer fijn, hak ook de bieslook fijn.
Laat de tonijn uitlekken, doe in een kom en voeg de gesnipperde ui, bieslook, Griekse yoghurt en mayonaise toe.
Roer het geheel goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verwarm het tosti-ijzer voor, of zet een pan met een blokje roomboter op het vuur.
Besmeer vier witte boterhammen met een dikke laag tonijnsalade, doe er een aantal plakjes jalapeño peper bovenop en bestrooi met de geraspte cheddar.
Doe de andere vier witte boterhammen bovenop. Bak de tuna melt tosti’s vervolgens goudbruin in het tosti-ijzer, of in de warme pan.