Vlees

Dumplings met kip en paddenstoelen

Dumplings zijn heerlijke Aziatische deeghapjes. Vaak worden ze gestoomd in een mandje, maar gebakken zijn ze ook ontzettend lekker. Je serveert de dumplings warm met een lekkere dipsaus.

GEVOGELTE | RECEPT VOOR 25 DUMPLINGS

Als basis heb ik het recept van The Woks of Life gebruikt, deze heb ik vertaald naar het Nederlands en ik heb er een paar aanpassingen aan gedaan. Haar website is fantastisch en staat vol met heerlijke recepten. Die moet je zeker eens bekijken!

Ik serveer de dumplings met een lekkere dipsaus, hiervoor meng ik sojasaus, honing, gembersiroop, chilisaus en limoensap naar smaak.

INGREDIËNTEN

1 pakje bevroren dumplingvellen
1 bakje kastanje champignons
1 witte ui
400 gram kipgehakt
2 tl sesamolie
3 el sojasaus
1 tl bruine basterdsuiker
2 el witte wijn
versgemalen peper

VOORBEREIDING
  1. Neem de helft van de bevroren dumplingvellen en laat ontdooien op het aanrecht, doe de rest van de dumplingvellen terug in de vriezer.
  2. Snipper de ui en snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit vervolgens een scheutje zonnebloemolie in een pan, fruit hierin de ui glazig en voeg de champignons toe. Bak het geheel een kleine 10 minuten.
  3. Doe de gebakken champignons en ui in een kom, voeg het kipgehakt, de sesamolie, sojasaus, basterdsuiker, witte wijn en versgemalen peper toe. Meng het geheel goed, na ongeveer 5 minuten roeren is het een samenhangende vulling.
VULLEN EN BAKKEN VAN DE DUMPLINGS
  1. Leg de dumplingvellen uit elkaar op het aanrecht en vul een schaaltje met water.
  2. Maak een vinger nat en maak het randje van de helft van het dumplingvel nat. Vul het dumplingvel met een lepel vulling en vouw de dumpling dicht. Druk het randje goed aan en probeer de lucht uit de dumpling te drukken. Zo voorkom je dat hij open gaat tijdens het bakken.
  3. Herhaal met alle dumplings. Zet ondertussen de waterkoker met water aan.
  4. Neem een diepe koekenpan waar je een passend deksel voor hebt, verhit een scheut zonnebloemolie en leg er zo veel dumplings in als passen.
  5. Bak tot de onderkant licht goudbruin is en giet het kokende water uit de waterkoker in de pan, er moet ongeveer een halve centimeter water in de pan staan. Doe het deksel op de pan en laat de dumplings stomen.
  6. Zodra het water volledig is vervlogen haal je het deksel van de pan en laat je de dumplings nog even bakken tot de onderzijde volledig goudbruin is.
  7. Herhaal met alle dumplings.

Serveer wanneer ze nog warm zijn en presenteer met een lekkere dipsaus.

Leave a Reply