Vlees

Mexicaans stoofvlees

Ik vind stoofvlees heerlijk, dit Mexicaans stoofvlees heeft een kruidige twist en smaakt heerlijk op een taco. Wanneer je het een dag van tevoren maakt kunnen de smaken nog beter intrekken.

VLEES | RECEPT VOOR 6 PERSONEN

Voor stoofvlees is ”werkvlees” ontzettend geschikt, dit zijn bijvoorbeeld riblappen en sukade. Dit zijn lastige stukken vlees om op te bakken, maar zijn in stoofvlees juist erg lekker. Deze stukken vlees bevatten veel smaak en worden heerlijk mals als ze traag worden gegaard.

INGREDIËNTEN KRUIDENMIX

1 el cacaopoeder 
1 el paprikapoeder
1 tl piment
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl zout
1 tl peper

INGREDIËNTEN STOOF

700 gr runder riblappen
3 teentjes knoflook
1 grote ui
1 blikje gepelde tomaten
100 ml sinaasappelsap
625 ml runderbouillon
1 limoen, het sap
peper en zout

 

BEREIDING
  1. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
  2. Smeer het vlees aan beide kanten in met het kruidenmengsel en snijd vervolgens in grove stukken.
  3. Zet een braadpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een ruime scheut zonnebloemolie.
  4. Bak de gesneden riblappen mooi bruin, haal het vlees uit de pan en laat rusten op een snijplank. Laat de pan op laag vuur staan en voeg eventueel nog een scheutje zonnebloemolie toe.
  5. Snipper de ui en teentjes knoflook en fruit glazig in de braadpan.
  6. Voeg de gepelde tomaten, sinaasappelsap, limoensap, bouillon en eventueel het restant van de kruidenmix toe.
  7. Roer goed door elkaar en probeer eventuele aanbaksels los te maken met een pollepel.
  8. Voeg het gebakken vlees toe aan de saus, draai het vuur op de laagste stand en laat zachtjes doorkoken.
  9. Stoof het vlees gaar in de saus, tot de stukjes uit elkaar vallen, dit zal zo’n 4 uur in beslag nemen. Roer het af en toe door en voeg eventueel wat extra water toe als de saus te veel is ingekookt.

Serveer het Mexicaans stoofvlees op een tortilla met little gem sla, pico de gallo en pickled uitjes. Eet smakelijk!

Leave a Reply