Borrel,  Vlees

Nachos met pulled chicken

Met nachos op tafel is het gelijk een feestje! Je kan deze nachos met pulled chicken bij de borrel serveren, maar ook tijdens het diner op tafel zetten. Bij het diner serveer ik de nachos met fijngesneden ijsbergsla, dan krijg het een lekker fris en knapperig effect. 

VLEES | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Met nachos kun je eindeloos variëren, maar er is één ding die wat mij betreft niet bij nachos kan ontbreken; zelfgemaakte guacamole. En daarvoor heb ik natuurlijk ook een basisrecept geschreven.

INGREDIËNTEN PULLED CHICKEN

350 gram kippendijen
2 uien
3 teentjes knoflook
500 gram gezeefde tomaten
2 el donkerbruine basterdsuiker
2 el ketchup
2 el sriracha
1 tl liquid smoke
1 tl maggi
2 tl honing
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 el paprikapoeder
4 el azijn 

INGREDIËNTEN VULLING

1 zak nachos naturel
400 gram kidneybonen
3 tomaten
2 rode uien
zakje geraspte kaas 

BEREIDING PULLED CHICKEN
  1. Neem een braadpan met een dikke bodem en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie.
  2. Maak de uien en de knoflookteentjes schoon en snipper fijn.
  3. Bak de uien en de teentjes knoflook tot licht goudbruin en voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker toe.
  4. Laat even karameliseren en schenk vervolgens de gezeefde tomaten bij de uien. 
  5. Voeg de overige ingrediënten, op de kippendijen na, toe en breng de saus aan de kook.
  6. Zodra de saus kookt voeg je de kippendijen toe, zorg dat de kippendijen volledig bedekt worden met de saus. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat twee uur stoven. Controleer tussendoor of de kippendijen nog bedekt zijn met saus, draai ze eventueel om of voeg kippenbouillon toe om de dijen weer met voldoende saus te bedekken.
  7. Neem de kippendijen uit de pan en gebruik twee vorken om ze uit elkaar te plukken.
  8. Gebruik een staafmixer om de saus glad te blenden, laat de saus eventueel nog inkoken als je hem dikker wilt hebben. 
  9. Doe 2/3 van de saus in een bakje, deze kun je invriezen of in de koelkast bewaren. De pulled chicken moet smeuïg zijn, maar niet te nat, meng de pulled chicken met de overgebleven saus.
BEREIDING NACHOS
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snipper de ui en snijd de tomaten in vieren. Snijd vervolgens de zaadlijsten uit de tomaten en het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken.
  3. Neem twee diepe ovenbestendige borden en verdeel de helft van de nachos over de twee borden.
  4. Bestrooi de nachos met de helft van de pulled chicken, de gesnipperde ui, blokjes tomaat, kidneybonen en wat geraspte kaas.
  5. Verdeel vervolgens de andere helft van de nachos over de twee borden en bestrooi weer met een laagje pulled chicken, uien, tomaat, kidneybonen en geraspte kaas. Zo worden de nachos optimaal gevuld!
  6. Zet de borden gedurende 15 minuten in de oven, tot de kaas knapperig wordt en de garnituren lekker warm zijn.

Serveer de nachos met zelfgemaakte guacamole, crème fraîche en bestrooi eventueel met gesnipperde bosui.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *