Pulled pork met kruidenrub en barbecuesaus
Pulled pork is een behoorlijk tijdrovend klusje, maar wel ontzettend lekker. Met dit recept maak je een kleine 2,5 kilo pulled pork, perfect om in porties in te vriezen, of uit te delen aan vrienden en familie.
VLEES | RECEPT VOOR 2,4 KG PULLED PORK
Om pulled pork te maken heb je een grote ovenbestendige pan nodig, het liefste met deksel, maar als je geen deksel hebt kun je ook prima een stuk aluminiumfolie gebruiken tijdens de eerste paar uur in de oven.
INGREDIËNTEN KRUIDENRUB
2,4 kg procureur
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl chilipoeder
1 el gemalen komijn
1 el korianderpoeder
1 el gerookt paprikapoeder
1 el paprikapoeder
1 el bruine basterdsuiker
INGREDIËNTEN BARBECUESAUS
2 grote uien
4 teentjes knoflook
250 ml water
300 ml koffie
2 el appelazijn
3 el mosterd
2 el sriracha
100 ml ketchup
1 citroen, het sap
4 el bruine basterdsuiker
4 el worcestershiresaus
2 el gerookt paprikapoeder
BEREIDING KRUIDENRUB
- Meng alle kruiden voor de kruidenrub in een schaaltje.
- Smeer de procureur volledig in met de kruidenrub en masseer het goed in.
- Doe de procureur in een grote ingevette ovenbestendige pan en zet gedurende 24 uur in de koelkast.
BEREIDING BARBECUESAUS
- Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze glazig in een diepe pan met een laagje zonnebloemolie.
- Blus af met het water, de koffie en de appelazijn, breng vervolgens aan de kook en voeg de suiker toe.
- Roer tot de suiker is opgenomen en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Laat de barbecuesaus een half uurtje doorkoken.
- Mix de saus fijn met behulp van een staafmixer, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
BEREIDING PULLED PORK
- Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.
- Giet de helft van de barbecuesaus over de procureur en doe het deksel terug op de pan.
- Laat de procureur gedurende 4 uur garen.
- Verhoog de temperatuur naar 160 graden Celsius en laat de procureur 2,5 uur garen. Haal na anderhalf uur het deksel van de pan zodat de pulled pork een knapperige bovenkant krijgt.
- Neem uit de oven en laat nog een half uur rusten, haal daarna met behulp van twee vorken het vlees uit elkaar. Als dit nog niet soepel genoeg gaat kun je het vlees nog even terug in de oven zetten.
- De pulled pork is klaar om te serveren. Wanneer je het resterende vlees in bakjes of zakjes verdeeld kun je er nog een beetje barbecuesaus bij gieten, zo blijft het lekker smeuïg.