Vlees

Ramen met kip en Chinese kool

Vriendinnen verklaarden mij voor gek dat ik nog nooit ”ramen” had gegeten. Oftewel, noedels in een smaakvolle bouillon, met lekker veel groenten of vlees. En dat heb ik vandaag gemaakt!

HOOFDGERECHT | 3 PERSONEN | GEVOGELTE

INGREDIËNTEN

1 ui, gesnipperd
100 gram shiitake
4 teentjes knoflook
1/2 bosje bosui
1 el gember, fijngesneden, of poeder
6 el oestersaus
1 el sriracha
120 ml, of 1/2 cup sojasaus (de minder zoute versie)
60 ml, of 1/4 cup rijstazijn
1/2 Chinese kool
960 ml, of 4 cups kippenbouillon (1 bouillon blokje)
240 ml, of 1 cup water
300 gram kipdijfilet
1 pakje Udon noedels (Hakubaku vind ik een fijn merk)
3 eieren

Bereiding bouillon
  1. Neem een steelpan met ongeveer 1 liter water en zet deze op het vuur. Zodra dit kookt voeg je er een kippenbouillon blokje aan toe.
  2. Haal de achterkant van de Chinese kool en gooi deze weg. Snijd de kool in de lengte door midden. Haal één helft ook weer in de lengte door midden, de andere helft kun je in de koelkast nog ongeveer 3 dagen bewaren. Hak de twee kwarten in fijne reepjes, bewaar deze in een kom.
  3. Zet een grote pan op het vuur en laat hierin een beetje olie warm worden. Zodra de olie warm is voeg je de gesnipperde ui toe. Bak deze ongeveer 5 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  4. Snijd de shiitakes in dunne reepjes. Ik snijd altijd eerst de steeltjes los, deze snijd ik in dunne plakjes. Daarna snijd ik het ”hoedje” van de paddenstoel in reepjes. Bak de shiitakes ongeveer 3 minuten mee met het ui, tot ze zacht zijn.
  5. Pers de knoflooktenen, of snijd ze in fijne blokjes. Snijd de gember in fijne blokjes, je kunt ook gemberpoeder gebruiken. Voeg de knoflook en gember ook toe aan de pan met ui en shiitake. Bak ongeveer 30 seconden mee, tot je de gember begint te ruiken. Pas op, gember kan snel verbranden.
  6. Voeg nu de 4 cups kippenbouillon toe. Een cup staat gelijk aan 240 ml. Voeg ook 1 cup water toe.
  7. Doe nu ook de sojasaus, rijstazijn, oestersaus en sriracha bij de bouillon. Breng aan de kook.
  8. Zodra de bouillon kookt voeg je de kippendijen toe. Laat ze 15 à 20 minuten mee koken tot ze gaar zijn. Daarna haal je de kippendijen uit de soep en trek je ze uit elkaar met 2 vorken. Voeg de kippendijen en de Chinese kool toe en laat nog 3 à 5 minuten mee koken.
Bereiding noedels

  1. Kook de noedels volgens de instructie op het pakje, bij mijn Udon noedels betekent dit dat ik ze 10 minuten kook in ruim water.
Bereiding eieren

  1. Kook de eieren 6 minuten in ruim kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

Doe de bouillon in een kom en schep hier een ruime portie noedels in. Serveer met fijngesneden bosui, een door midden gesneden eitje en sesamzaad.

Eet smakelijk!

Leave a Reply