Makkelijke recepten,  Vlees

Salade met asian style kip en een zachtgekookt ei

Deze heerlijke salade heeft een Aziatisch tintje door de gegrilde kip en de roasted sesame dressing. Hij is lekker vullend door het gekookte eitje en avocado en is daardoor een heerlijke avondmaaltijd.

GEVOGELTE | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Ik heb als dressing Kewpie Roasted sesame gebruikt, deze dressing kun je krijgen bij de toko. Dit kun je ook vervangen door een dressing te maken van sojasaus, sesamolie, peper en zout en een klein beetje mayonaise.

INGREDIËNTEN KIP

350 gram kippendijen
4 el ketjap
1 el gembersiroop
1 el sriracha
1/2 el sojasaus
sesamzaadjes

INGREDIËNTEN SALADE

1/2 kropsla
1/3 komkommer
10 cherrytomaten
2 eieren
1 avocado
1 rode paprika
kewpie roasted sesame dressing

BEREIDING SALADE
  1. Haal de lelijke bladeren van de kropsla en snijd de overige bladeren in grove stukken, was in koud water en laat in een zeef uitlekken.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de komkommer over de lengte door de helft en vervolgens in kleine plakjes.
  3. Snijd de paprika door de helft en haal de zaadlijst eruit, snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes.  
  4. Neem de avocado en snijd door de helft, haal de pit eruit. Het vruchtvlees snijd je in dunne reepjes en haal je met behulp van een lepel uit de schil.
  5. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in zes minuten zacht, heb je liever een hardgekookt ei? Kook de eieren dan acht minuten. Laat schrikken onder koud water en pel de schaal eraf.
BEREIDING KIP
  1. Laat een koekenpan met eens scheutje zonnebloemolie heet worden.
  2. Bak de kippendijen aan beide zijden goudbruin, voeg vervolgens de ketjap, gembersiroop en sojasaus toe. Wentel de kippendijen door de saus heen en laat inkoken tot er een mooie dikke saus ontstaat. Gaar de kip nog zo’n 6 minuten door in de saus. 
  3. Maak de kippendijen af met de sesamzaadjes.
AFMAKEN
  1. Maak de sla aan met de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de komkommer, tomaten en  paprika over de salade.
  2. Verdeel de kippendijen over de borden en leg hier de avocado en het gekookte ei op.
  3. Bestrooi met wat versgemalen peper en zout en nog wat sesamzaadjes. 

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.