Vlees

Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

Met spaghetti maak je mij altijd blij, en zeker deze variant met zelfgemaakte gehaktballen. Het is geen moeilijk recept en in ongeveer een half uur staat dit gerecht op tafel!

HOOFDGERECHT | RECEPT VOOR 4 PERSONEN | VLEES

Als je wat minder tijd hebt kun je natuurlijk ook kant en klare gehaktballen kopen, maar zelf maken is wel een stuk lekkerder! De gehaktballen worden in de tomatensaus gegaard, daardoor blijven ze lekker zacht.

INGREDIËNTEN PASTA
INGREDIËNTEN GEHAKTBALLEN

250 gram spaghetti
1/2 courgette
1 grote ui
2 teentjes knoflook
200 gram cherrytomaatjes
140 gram tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes
blokje groentebouillon

300 gram gehakt
paneermeel
peper en zout
2 tl paprikapoeder
1 ei

BEREIDING

1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit glazig in een wokpan of hapjespan.

2. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en bak kort mee.

3. Doe nu ook het blikje tomatenblokjes bij de saus en breng kort aan de kook. Daarna voeg je het groentebouillon blokje toe.

4. Meng in een kom het gehakt met het ei, het paprikapoeder en maal hier peper en zout overheen.

5. Voeg beetje voor beetje het paneermeel toe en blijf goed kneden. Wanneer je balletjes kunt maken van het gehakt die niet uit elkaar vallen is het stevig genoeg.

6. Vorm kleine balletjes van het gehakt en voeg deze toe aan de pastasaus.

7. Kook de spaghetti volgens de verpakking en voeg toe aan de tomatensaus.

8. Roer de spaghetti goed door de saus met gehaktballen en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met verse basilicum en Parmezaanse kaas!

Leave a Reply