1. Maak de uien en teentjes knoflook schoon en snipper ze in grove stukken.
2. Neem een diepe koekenpan of hapjespan, verwarm wat olie en bak de uien en knoflook zachtjes bruin.
3. Voeg het water, de rijstazijn, sojasaus, oestersaus en cola toe en laat het warm worden.
4. Voeg de bruine basterdsuiker toe en roer tot gesmolten.
5. Breng op smaak met de sriracha, het citroensap, gember, een scheutje sesamolie en de komijn en kerriepoeder. Breng de marinade zachtjes aan de kook.
6. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
7. Vet een ovenschaal in en leg hier het buikspek in. Je legt het vlees met de witte (vet) kant naar boven, hierin snijd je met een mes een ruitjespatroon. Schenk de marinade er overheen. Dek af met aluminiumfolie.
8. Gaar het buikspek gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven, draai halverwege nog een keer om. Het aluminiumfolie mag er in de oven gewoon op blijven.
9. Wanneer je het vlees uit de oven haalt kun je deze nog aflakken met de marinade.
10. Passeer de marinade door een zeef en laat het afkoelen. Je kunt deze invriezen, of in de koelkast bewaren als saus.