aardbeien roomijs
aardbeien roomijs in machine
aardbeien roomijs in schaal
Zoet

Aardbeien roomijs zonder ijsmachine

Zelfgemaakt ijs is altijd ontzettend lekker, maar vaak wel een hoop gedoe. Je hebt een ijsmachine nodig die uren in de vriezer moet staan voor je hem kunt gebruiken én het is ook weer een flink apparaat in de keuken. Vandaar dat ik een recept deel voor aardbeien roomijs waarbij je geen ijsmachine nodig hebt, alleen een keukenmachine!

IJS | ZOET | RECEPT VOOR 600 GRAM

Aanstaande zondag wordt het ontzettend mooi weer, dus zorg dat je alle ingrediënten op tijd in huis hebt. Dan kun jij dit weekend genieten van dit zelfgemaakte ijs. Ik gebruik in dit recept aardbeien en blauwe bessen, maar experimenteer ook eens met ander fruit. Succes gegarandeerd!

INGREDIËNTEN

250 gram yoghurt
200 gram bevroren aardbeien
100 gram bevroren blauwe bessen
30 gram honing
20 gram balsamico azijn

BEREIDING

1. Doe het bevroren fruit samen met de yoghurt in de keukenmachine en mix op de hoogste stand.

2. Wanneer het ijs glad begint te worden voeg je de honing en balsamico toe en mix je dit weer goed door.

Het mengsel moet ongeveer 10 minuten mixen voor het mooi glad roomijs wordt.

3. Serveer het aardbeien roomijs in een mooie kom, of volg de onderstaande stappen om het nog iets harder te maken.

Het ijs wat nu uit de machine komt is heerlijk zacht en romig. Ik vind het zo direct uit de keukenmachine het lekkerste, hier kun je ook mooie quenelles van scheppen.

Heb je liever wat harder ijs? Zet het ijs dan in een bakje in de vriezer en roer ieder half uur even goed door. Dan krijgt het een mooie harde consistentie. Houd in de gaten wanneer je de stevigheid van het ijs goed vindt en serveer.

One Comment

Leave a Reply