Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kies indien mogelijk voor boven- en onderwarmte.
4. Wanneer het deeg lang genoeg heeft gerust kneed je het weer even door voor gebruik.
5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikke lap van 1 centimeter dik.
6. Steek met een springvorm of sloffenring een bodem uit het deeg. Leg de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de springvorm weer om de bodem heen.
7. Kluts het ei en meng dit door het amandelspijs tot je zachte substantie krijgt.
8. Doe het amandelspijs in een spuitzak, we gaan de bodem hiermee vullen. Spuit een cirkel ongeveer 1,5 centimeter van de rand af en vul deze met spijs.
Als je twee springvormen of sloffenbodems hebt kun je dit direct herhalen met de tweede bodem. Anders kun je de bodem wel vast uitsteken en vullen met spijs, maar wacht je nog even met het afbakken.
9. Bak de sloffenbodem in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen op een rek.