Een heerlijk recept voor zachte American pancakes. Perfect als uitgebreid ontbijt op zondagochtend, het beslag is al met 5 minuten klaar, dus je kunt met 10 minuten van deze pancakes genieten.
ZOET | RECEPT VOOR 10 PANCAKES
Je kunt eindeloos variëren met American pancakes, ik heb gekozen voor maple syrup en frambozen, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken, of zelfs bacon voor een hartige pancake.
INGREDIËNTEN
150 gram bloem 2 gram bakpoeder snufje zout 200 ml melk 1 ei 25 gram boter
BEREIDING
Smelt de boter in een kleine steelpan en zet weg.
Doe de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng kort door elkaar.
Voeg vervolgens het ei toe en roer dit met een garde.
Schenk al roerende de melk bij het mengsel en klop tot er een samenhangend en egaal beslag is ontstaan.
Als laatste schenk je de gesmolten boter bij het beslag en klop je dit goed door tot het volledig is opgenomen.
Neem een anti-aanbakpan, zet op middelhoog vuur en verwarm een beetje bakboter in de pan.
Schep twee hoopjes beslag in de pan, ik bak twee American pancakes tegelijk zodat ze voldoende ruimte hebben.
Draai de pancakes om zodra de bovenkant licht begint te bubbelen, dan weet je dat de onderkant mooi goudbruin is. Bak de andere zijde ook goudbruin en doe de pancakes op een bord. Herhaal met al het beslag.
Serveer de American pancakes met beleg naar keuze en eet smakelijk!