Een bord met bokkenpootjes
Zoet

Bokkenpootjes met ganache van witte chocolade

Bokkenpootjes zijn typisch Hollandse koekjes, heerlijk luchtig en smaakvol door het eiwit en de amandelen. In dit recept kun je zelf aan de slag met deze bokkenpootjes, gevuld met een ganache van witte chocolade.

ZOET | RECEPT VOOR 20 BOKKENPOOTJES

Voor dit recept heb je 100 gram eiwit nodig, dat is ongeveer het eiwit van drie tot vier eieren, maar je kunt een flesje eiwit kopen bij de supermarkt. Je vindt het eiwit bij de houdbare melk. 

INGREDIËNTEN KOEKJE

100 gram eiwit
185 gram suiker
20 gram bloem
63 gram amandelmeel

INGREDIËNTEN GANACHE

150 gram witte chocolade
75 gram slagroom

AFMAKEN

300 gram pure chocolade
100 gram amandelschaafsel

BEREIDING KOEKJES
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Maak het amandelschaafsel met de hand fijn en zet weg.
  3. Ontvet de kloppers en kom van de standmixer met wat citroensap en klop de eiwitten schuimig. Voeg 110 gram suiker toe en klop tot stijve pieken.
  4. Meng in een tweede kom het amandelmeel, de bloem en de rest van de suiker.
  5. Voeg het suiker-amandelmengsel toe aan de stijf geslagen eiwitten en klop met een spatel tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit het beslag in gelijke stroken op.
  7. Bestrooi de stroken beslag met het fijne amandelschaafsel en bak in circa 15 minuten gaar en licht gekleurd in de voorverwarmde oven.
  8. Haal het vel met bakpapier en koekjes van de bakplaat af en laat afkoelen.
BEREIDING GANACHE
  1. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en hak ondertussen de witte chocolade in kleine stukjes, doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  2. Schenk de hete room over de stukjes chocolade, laat een minuut staan en roer dan met een pannenlikker tot een egaal mengsel.
  3. Zet de ganache in de koelkast om op te stijven.
AFMAKEN
  1. Doe de ganache in een spuitzak en zoek gelijke stelletjes van de koekjes.
  2. Bespuit een van beide koekjes met de ganache en druk het andere koekje er zachtjes op. Herhaal met alle koekjes.
  3. Tempereer de pure chocolade en dip de bokkenpootjes met beide kanten in de chocolade. Laat opstijven op een vel bakpapier. 

Je kunt de bokkenpootjes ongeveer een week in de koektrommel bewaren, wanneer je de pure chocolade niet hebt getempteerd en alleen hebt gesmolten bewaar je de koekjes het beste in de koelkast. Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply