Zoet

Brownies met drie soorten chocolade

Brownies zijn er in veel soorten en maten, maar één ding moet voor mij iedere keer hetzelfde zijn; de textuur! Ik vind brownies het lekkerste als de buitenkant knapperig is en de binnenkant lekker chewy. Dat krijg je met dit recept gegarandeerd voor elkaar! 

ZOET | RECEPT 25 BROWNIES

Dit keer heb ik het browniebeslag gevuld met grove stukken chocolade, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Vervang bijvoorbeeld 100 gram chocolade door 100 gram geroosterde pecannoten, of voeg 5 gram gemalen koffie toe voor een lekkere twist!

INGREDIËNTEN

115 gr pure chocolade
100 gr melk chocolade
100 gr witte chocolade
225 gr roomboter
325 gr suiker
25 gr cacaopoeder
125 gr bloem
2 eieren
1 eidooier
snufje zout

BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. 
  2. Zet een pan met een laagje water op middelhoog vuur, zet hierop een hittebestendige kom en smelt hierin de roomboter. Deze smelttechniek noem je au-bain-marie.
  3. Hak de pure chocolade in blokjes. Neem de kom met gesmolten boter van het vuur en voeg hier de blokjes chocolade aan toe. Roer door met een garde tot de chocolade volledig is gesmolten. Zet weg en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  4. Doe ondertussen de suiker, eieren en de eidooier met een snufje zout in een grote mengkom en mix dit ongeveer vijf minuten met een handmixer tot het mengsel luchtig is en zeer lichtgeel van kleur. 
  5. Meng eenderde van de gesmolten chocolade bij het eiermengsel en schep voorzichtig door met een pannenlikker. Je moet eerst een deel ”familie maken”, zo wordt het mengsel mooi egaal en is de kans kleiner dat het gaat schiften, daarom start je met eenderde van de chocolade.
  6. Voeg vervolgens het tweede deel van de chocolade toe en meng weer voorzichtig, herhaal dit ook met het derde deel van de chocolade.
  7. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het chocolade-eimengsel en meng met een pannenlikker tot een samenhangend geheel.
  8. Hak de chocolade in grove stukken en meng door het beslag.
  9. Schenk het mengsel voor de brownies in een met bakpapier beklede ovenschaal van circa 20 cm groot.
  10. Bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar. Laat volledig afkoelen buiten de oven.

Baktip: Omdat je stukjes chocolade meebakt is de test met de satéprikker iets lastiger dan normaal. Let erop dat de prikker vrij is van kruimels, dan zijn de brownies gaar. Gesmolten chocolade kan wijzen op het feit dat je in een stukje chocolade hebt geprikt. 

Zodra de brownie is afgekoeld kun je hem in kleine stukjes snijden, serveer de brownies bij de koffie, of met een bolletje ijs als dessert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *