Zoet

Oreo cake pops

Deze oreo cake pops zijn ontzettend makkelijk om te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig, perfect als leuk projectje in de pauze tussen het thuiswerken door. 

ZOET | RECEPT VOOR 10 CAKE POPS

Je kunt de cake pops versieren naar wens, bijvoorbeeld met leuke sprinkles of glitters. Ik heb gekozen voor een laagje cacao, daardoor lijken het net chocolade truffels.

INGREDIËNTEN

1 rol oreo koekjes (154 gram)
50 gram monchou
200 gram melkchocolade
cacao

BEREIDING
  1. Doe de koekjes in een keukenmachine en maal tot een fijn kruim.
  2. Voeg de monchou toe en meng dit met behulp van een pannenlikker door elkaar, ga door tot er een egaal mengsel ontstaat.
  3. Maak 10 balletjes van het oreo mengsel, druk de balletjes stevig aan om ze mooi rond te kunnen rollen.
  4. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed bord en zet in de vriezer voor 15 minuten.
  5. Breng een pan met een laagje water aan de kook, zet het vuur zachter en zet hier een hittebestendige kom op. Laat 2/3 van de chocolade smelten, dit noem je au-bain-marie.
  6. Haal de kom met chocolade van het vuur, breek de resterende chocolade in blokjes en roer er doorheen tot alle chocolade gesmolten is. 
  7. Haal de balletjes uit de vriezer en haal met behulp van een vorkje door de gesmolten chocolade.
  8. Laat de cake pops even uitlekken op de vork en leg dan terug op het bakpapier. 
  9. Wacht tot de chocolade is uitgehard (dit zal vrij snel gaan door de bevroren cake pops) en bestrooi met de cacao. 

Serveer bij de koffie, of eet lekker tussendoor. Eet smakelijk!

Leave a Reply