Ben je op zoek naar een simpel, maar lekker dessert? Ga dan aan de slag met een appel crumble. Deze versie maak ik met een scheutje chai siroop, voor een lekkere herfstachtige smaak.
ZOET | RECEPT VOOR 4 APPEL CRUMBLES
Bij appel crumble kies je net als bij appeltaart voor een appel die mooi stevig blijft tijdens het bakken. De pink lady is lekker stevig en fris zuur, dat smaakt in combinatie met de chai siroop overheerlijk!
INGREDIËNTEN
2 pink lady appels 3 el chai siroop 130 gram bloem 100 gram witte of lichtbruine basterdsuiker 75 gram koude roomboter 1 tl citroensap snufje kaneel snufje piment
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis, je hoeft de appels niet te schillen.
Neem de kwarten van de appels, snijd deze in dunne reepjes en de reepjes in blokjes.
Doe de appelblokjes in een kom, samen met het citroensap, de chai siroop en een snuf kaneel en piment. Meng het geheel goed en breng eventueel verder op smaak.
Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit in een tweede kom. Voeg de bloem, basterdsuiker en een snufje zout toe.
Meng het geheel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Verdeel de appelblokjes over vier ingevette schaaltjes, ik heb crème brûlée bakjes gebruikt. Strooi een beetje basterdsuiker over de appels en doe vervolgens het kruimeldeeg er overheen.
Bak de appel crumbles in 20 tot 25 minuten goudbruin.