Zoet

Chai siroop

Chai is een heerlijke kruidenmix, die perfect past bij de herfst. Om de steranijs en kardemom heel te gebruiken heb ik de chai kruiden verwerkt in een siroop, die fantastisch smaakt in herfstige baksels en drankjes.

ZOET | RECEPT VOOR 150 ML SIROOP

Het onderstaande recept is vrij zoet, dit kun je aanpassen door meer water toe te voegen wanneer de siroop op het vuur staat te pruttelen. Wanneer je de siroop gebruikt in een recept is het ook niet nodig om extra suiker toe te voegen.

INGREDIËNTEN

100 gram suiker
150 gram water
3 st steranijs
3 st kruidnagel
5 peulen kardemom
2 tl piment
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1/2 tl vanille extract

BEREIDING
  1. Doe de suiker en het water in een kleine steelpan en zet op laag vuur.
  2. Voeg zodra de suiker is opgelost alle overige ingrediënten, behalve het vanille extract toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de siroop de gewenste dikte bereikt.
  4. Laat de siroop iets terug koelen en voeg vervolgens het vanille extract toe, roer door en schenk de siroop in de fles waarin je het wilt bewaren.
  5. Zodra de siroop op kamertemperatuur is kun je de dop op de fles draaien en in de koelkast bewaren tot later gebruik. 

Gebruik de siroop om een lekkere chai latte te maken, of om een crème voor een taart een herfstig tintje te geven. Je kunt er alle kanten mee op!

Leave a Reply