Close-up van de cheesecake bites
Rond bord met cheesecake bites en een framboos bovenop
Zoet

Cheesecake bites met witte chocolade, Bastogne en framboos

Cheesecake bites zijn leuke kleine hapjes, die je perfect kunt serveren als friandise bij de koffie, tijdens een lunch of aangeklede brunch. Dit recept is een twist op mijn witte chocolade cheesecake. De frisse frambozen zijn een lekkere tegenhanger voor de zoete cheesecake, maar je kunt natuurlijk variëren met andere soorten vers fruit.

 

 

ZOET | RECEPT VOOR 24 BITES

Voor het maken van de bodem heb ik een speciale siliconen bakvorm gebruikt, die kun je hier bestellen. Je zou natuurlijk ook een dikke plak kunnen maken van de bodem en deze uitsteken met een kleine ronde uitsterkers, of een smal glas. 

INGREDIËNTEN

100 gram bastogne
75 gram roomboter
150 gram roomkaas
85 gram witte chocolade
125 gram slagroom 
1 blaadje gelatine
24 frambozen

BEREIDING
 1. Smelt de roomboter in een steelpan.
 2. Maal de bastognekoekjes fijn met behulp van een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Vul de vormpjes met het mengsel en druk stevig aan, laat opstijven in de vriezer.
 3. Breek de witte chocolade in stukken, doe in een hittebestendige kom en smelt au-bain-marie, neem de chocolade van het vuur en laat afkoelen.
 4. Laat het blaadje gelatine 5 minuten weken in koud water.
 5. Verwarm 25 ml slagroom in een kleine steelpan, knijp de gelatine uit en laat oplossen in de warme slagroom. Neem van het vuur en laat ook iets afkoelen.
 6. Klop de rest van de slagroom tot iets stijver dan lobbig en klop in een andere kom de roomkaas los met een garde.
 7. Spatel 1/4 van de roomkaas door de slagroom heen, zodra het goed gemengd is voeg je de rest van de roomkaas in twee delen toe. Meng vervolgens weer goed door elkaar.
 8. Voeg vervolgens een klein beetje witte chocolade toe aan het cheesecake mengsel, roer tot de chocolade is opgenomen en voeg je nog een beetje toe. Herhaal dit tot alle chocolade door het mengsel heen is geroerd.
 9. Schenk een beetje van slagroom-gelatinemengsel bij het cheesecake mengsel, roer goed door en herhaal met de rest.
 10. Doe de cheesecake vulling in een spuitzak met een grote gladde spuitmond.
 11. Haal de bevroren Bastogne bodems uit de vorm en spuit op iedere bodem een toef cheesecake. Maak af met een framboos.

Bewaar de cheesecake bites in de koelkast, zo blijft de bodem mooi stevig. Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply