Zoet

Chocolademousse met yoghurtcrème en rood fruit

Heb je binnenkort een etentje op de planning staan waar je een lekker dessert voor wil koken die je al helemaal kunt voorbereiden? Dan is chocolademousse altijd een goed idee! Door de yoghurtcrème en rood fruit krijgt het dessert een heerlijke frisse twist.

ZOET | RECEPT VOOR 6 PERSONEN

Wil je de chocolademousse al een paar dagen van tevoren voorbereiden? Geen probleem! Bewaar de chocolademousse dan in een afgesloten spuitzak in de koelkast en spuit hem op de dag van serveren pas in de glazen. 

Voor dit recept is het belangrijk dat je de gesmolten chocolade niet te warm aan de slagroom toevoegt. Als de chocolade nog te warm is zal je klontjes krijgen wanneer je het door de koude slagroom spatelt. Laat de chocolade staan tot de kom met niet meer warm aanvoelt aan je handen, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

INGREDIËNTEN CHOCOLADEMOUSSE

250 gram pure chocolade
90 gram eiwit (ongeveer 3 stuks)
75 gram suiker
250 gram slagroom

PRESENTATIE

1/2 recept yoghurtcreme
Frambozen
Blauwe bessen

BEREIDING CHOCOLADEMOUSSE
  1. Snijd de chocolade in grove stukken en breng ondertussen een pan met een laagje water aan de kook. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet op de pan met water, laat de chocolade smelten en roer even door tot het een egaal mengsel is. Deze smelttechniek noem je au-bain-marie.
  2.  Neem de kom met gesmolten chocolade van het vuur en laat afkoelen.
  3. Ontvet de kom en kloppers van een hand- of standmixer en klop de eiwitten schuimig. Voeg een beetje suiker toe en klop weer door. Laat de eiwitten tot stijve pieken kloppen terwijl je de suiker in drie delen toevoegt.
  4. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg een klein beetje van de afgekoelde gesmolten chocolade toe. Meng goed door elkaar met een pannenlikker, voeg de chocolade vervolgens in nog drie delen toe. 
  5. Spatel ook de stijve eiwitten met behulp van een pannenlikker door het chocolademengsel. 
  6. Doe de chocolademousse in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast, of verdeel over 6 glazen en laat opstijven in de koelkast. 
PRESENTEREN
  1. Maak de witte chocolade yoghurtcrème volgens het recept. 
  2. Verdeel over alle glazen met chocolademousse een eetlepel van de yoghurtcrème.
  3. Maak af met de frambozen en blauwe bessen en serveer.

Eet smakelijk!

Leave a Reply