De jam in een weckpot
Huisgemaakte jam
Zoet

Friszoete jam van bosvruchten

Jam maken is zo lastig nog niet, maar het is wel ontzettend lekker. Met dit recept maak je een lekkere frizoete jam met minder suiker, lekker voor door de yoghurt, om een taart mee te vullen, of om lekkere jamkoekjes mee te maken.

ZOET | RECEPT VOOR 750 ML JAM

Door wat minder geleisuiker toe te voegen blijft deze jam wat dunner en daardoor lekker smeerbaar. Heb je liever een dikkere jam? dan kun je wat meer geleisuiker toevoegen, of natuurlijk een blaadje gelatine. De gelatine laat je eerst 5 minuten weken in een schaaltje met koud water, deze knijp je uit en voeg je tegelijkertijd met de geleisuiker toe aan de vruchten.

INGREDIËNTEN

750 gram bosvruchten uit de diepvries
175 gram van Gilse geleisuiker speciaal
50 ml water

BEREIDING
  1. Doe de diepvriesvruchten in een pan en breng aan de kook.
  2. Voeg het water toe en laat de vruchten een minuut of 5 doorkoken tot ze mooi zacht zijn geworden.
  3. Haal de pan van het vuur en mix de vruchten fijn met behulp van een staafmixer.
  4. Zet de vruchten terug op het vuur, breng weer aan de kook en voeg vervolgens de geleisuiker toe. 
  5. Laat het mengsel zo’n 2 minuten doorkoken en passeer vervolgens door een zeef.
  6. Doe de jam in een gesteriliseerde weckpot, doe het deksel dicht en laat buiten de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de jam vervolgens in de koelkast. 

Hoe steriliseer je een weckpot? Was de weckpot en de rubberen ring af, maak hem droog en en zet de weckpot gedurende 15 minuten in een op 160 graden Celsius voorverwarmde oven. Dit doe je vlak voor je de jam in de pot gaat storten.

Leave a Reply