Zijaanzicht van de hazelnootpraliné
Bovenaanzicht van de hazelnootpraliné
Zoet

Hazelnootpraliné: het basisrecept

Praliné wordt veel gebruikt in de Franse patisserie. Het is heerlijk om taarten mee te vullen, of als basislaag in een tartelette. Natuurlijk gebruik je hazelnootpraliné ook voor een klassieke Paris Brest

ZOET | RECEPT VOOR 450 GRAM HAZELNOOTPRALINÉ
INGREDIËNTEN

250 gram hazelnoten
165 gram suiker
45 gram water

BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpan en laat langzaam inkoken tot een bruine karamel. Hij zal ongeveer bij 170 graden mooi bruin worden. Neem van het vuur zodra de karamel de juiste kleur heeft bereikt.
  3. Rooster ondertussen de hazelnoten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  4. Leg de hazelnoten op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen bakmat. Schenk de karamel over de hazelnoten en laat volledig afkoelen.
  5. Breek de gekarameliseerde hazelnoten in stukken en draai tot een gladde praliné in de keukenmachine.
  6. Bewaar de hazelnootpraliné in een afgesloten pot op een koele donkere plaats.

Leave a Reply