Zijaanzicht van de tiramisuslof
De tiramisuslof op een rond wit bord
Bovenaanzicht van de tiramisuslof
Zoet

Tiramisuslof

Een leuke Italiaanse variatie op de typisch Hollandse slof; een tiramisuslof. Door de koffie en de amaretto krijgt de vulling een diepe smaak en de mascarpone maakt het lekker romig. Een leuk en afwisselend recept. 

ZOET | RECEPT VOOR 2 SLOFFEN

Met dit recept kun je twee taartringen van 20 centimeter vullen. Zowel het sloffendeeg als het amandelspijs kun je goed invriezen. Vandaar dat ik er vaak voor kies om twee taarten te maken, waarvan ik er eentje invries. De tiramisuvulling kun je in een spuitzak in de koelkast bewaren. 

INGREDIËNTEN TIRAMISU VULLING

100 ml amaretto
4 blaadjes gelatine
250 gram slagroom
40 gram suiker
500 gram mascarpone
10 gram gemalen koffie

SLOFFENBODEM

1 recept sloffenbodem
1 recept amandelspijs

BEREIDING
  1. Maak de sloffenbodems en bak ze af, laat volledig afkoelen.
  2. Doe de blaadjes gelatine in een schaal met koud water en verwarm ondertussen de amaretto in een steelpan en op laag vuur.
  3. Knijp de blaadjes gelatine na circa 5 minuten uit en roer door de warme amaretto heen. Zodra de gelatine is opgelost neem je de pan van het vuur en laat je het mengsel op kamertemperatuur komen.
  4. Klop de slagroom met de suiker tot iets steviger dan lobbig en roer hier vervolgens de gemalen koffie doorheen.
  5. Meng als laatste de mascarpone lepel voor lepel door de slagroom, tot je een mooie gladde massa hebt. Doe dit met de hand, zo zal je de slagroom niet te ver doorslaan, maar krijg je wel een glad mengsel zonder klontjes.
  6. Als het amaretto-gelatinemengsel voldoende is afgekoeld schenk je een scheutje bij met mascarponemengsel. Meng door en voeg vervolgens het volgende deel toe. Herhaal dit tot de amaretto volledig met de mascarpone gemengd is.
  7. Doe de tiramisu vulling in een spuitzak met een grote ronde spuitmond en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
  8. Spuit ronde
AFMAKEN TIRAMISUSLOF
  1. Vul de sloffenbodem met de tiramisuvulling door ronde toefjes te spuiten. Begin met de buitenste rand en werk dan naar binnen toe.
  2. Maak de tiramisuslof af door cacaopoeder over de toeven te strooien. Dit wordt het mooiste als je een zeefje gebruikt om de cacao over de slof te strooien. 

Serveer en eet smakelijk! Je kunt de sloffen 4 dagen in de koelkast bewaren. 

Leave a Reply