Honeycomb is hip! Deze knapperige lekkernij is ontzettend makkelijk om te maken en ziet er door de bijzondere binnenkant prachtig uit. Het is perfect om een taart mee te versieren, of zo bij de koffie te serveren.
ZOET | RECEPT VOOR 1 BAKPLAAT
Mijn honeycomb heb ik in gesmolten chocolade gedoopt, maar je kunt de honeycomb natuurlijk ook naturel eten. Voor de chocolade versie smelt je 150 gram chocolade au-bain-marie en dip je de gebroken stukken in de gesmolten chocolade. De honeycomb bewaar je het beste in de vriezer.
INGREDIËNTEN
40 ml water 65 ml honing 2 tl baking soda 250 gram suiker
BEREIDING
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het water, honing en suiker in een steelpan en breng aan de kook.
Laat doorkoken tot het mengsel 150 graden Celsius heeft bereikt, dit meet je met een keuken- of suikerthermometer.
Haal de pan van het vuur en voeg de baksoda al roerende met een garde toe. Het mengsel zal nu behoorlijk gaan schuimen, meng even tot het een samenhangend geheel is en stort het dan op de bakplaat.
Je kunt nu eventueel een beetje schudden met de bakplaat om het mengsel gelijkmatig te verdelen. Laat de honeycomb opdrogen aan de lucht en breek het in stukken.
Tip: Voor een extra bros en knapperig effect bewaar je de honeycomb in de vriezer.