Zoet

Kaneelkransjes

Deze kaneelkransjes zijn heerlijke kaneelbroodjes, die er ook nog eens ontzettend gezellig uit zien. Je kunt ze serveren bij de koffie, of als dessert met een bolletje vanille ijs. 

ZOET | RECEPT VOOR 4 KANEELKRANSJES

Je kunt de kaneelkransjes ook vullen met pecannoten, of rozijnen. Natuurlijk kun je door de vulling ook een paar lepels Chai siroop mengen, zo worden het heerlijke kruidige kransjes.

INGREDIËNTEN DEEG

320 gram bloem
35 gram suiker
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
125 ml melk
40 gram boter
snuf zout
1/2 tl vanille extract

INGREDIËNTEN VULLING

40 gram boter
100 gram lichtbruine of witte basterdsuiker
1 el kaneelpoeder

BEREIDING
  1. Laat de boter voor het deeg op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de planeetmenger en meng in circa 10 minuten met de deeghaak tot een samenhangend geheel. Het deeg kan natuurlijk ook met de hand worden gekneed.
  4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne, gelijkmatige rechthoek.
  5. Smelt de boter voor de vulling in een steelpan en roer hier de suiker en kaneel doorheen. Smeer dit mengsel volledig uit over het deeg.
Het ingesmeerde deeg
Het vlechten van de krans
De ongebakken kransjes
HET VORMEN VAN DE KRANSJES
  1. Snijd het deeg over de lengte in tweeën en snijd beide helften in zes gelijke repen.
  2. Rol de repen deeg op, per krans heb je drie deegrollen nodig.
  3. Neem drie rollen en leg deze uit elkaar neer, plak de bovenste kanten op elkaar, zodat je de rollen deeg kunt vlechten.
  4. Vlecht de strengen volledig af en leg het einde op het begin, zo vorm je er een mooie krans van.
  5. Herhaal dit met al het deeg,  leg de kransjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bestrooi de kransjes met wat suiker en bak in circa 16 minuten goudbruin.

Bestrijk de kransjes eventueel met wat extra gesmolten boter, serveer en eet smakelijk! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.