Zoet

Kardinaal schnitt met frambozen en slagroom

Een kardinaal schnitt is een Oostenrijks gebak, gemaakt met een luchtig biscuit, schuim van eiwit, slagroom, frambozen en confiture. Hierdoor is het gebak erg luchtig en lekker zoet!

ZOET | RECEPT VOOR 1 SCHNITT

Voor dit recept moet je behoorlijk wat eiwit stijf kloppen, dus mocht je een keukenmachine of planeetmenger hebben is dit het moment om hem uit de kast te halen! Je kunt de schnitt natuurlijk ook met ander fruit maken, zoals aardbeien of blauwe bessen. 

INGREDIËNTEN

138 gram eiwit, verdeeld in 75 en 63 gram
180 gram suiker, verdeeld in 55 en 125 gram
50 gram eidooier
50 gram bloem
6 gram maizena
500 ml slagroom
frambozen confiture
50 gram suiker
verse frambozen
poedersuiker

BEREIDING BISCUIT-SCHUIMBODEM

1. Sla 75 gram eiwit los in een keukenmachine. Zodra het eiwit goed los is gekomen voeg je in één keer 56 gram suiker toe aan de eiwitten. Blijf kloppen op de hoogste stand tot het eiwit stijf en glanzend is.

2. Zeef de bloem en de maizena. Spatel de eidooiers door het stijf geslagen eiwit heen met een pannenlikker. Zodra het goed is gemengd voeg je ook de bloem en de maizena toe. Spatel dit weer goed door tot je een luchtig biscuit hebt.

3. Doe het biscuit in een spuitzak en leg weg.

4. Sla nu de overgebleven eiwitten (63 gram) los en voeg hier de overgebleven 125 gram suiker aan toe. Blijf op de hoogste stand kloppen tot het eiwit stijf en glanzend is. Doe het eiwitschuim in een spuitzak.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de spuitzakken met biscuit en eiwitschuim en snijd hier de topjes vanaf.

7. Spuit drie banen van het biscuit over de lengte van de bakplaat met ongeveer 1 centimeter ruimte tussen de banen. Dit doe je in totaal twee keer, dus zorg voor 3 banen aan de bovenkant van de plaat spuit en 3 banen aan de onderkant.

8. Spuit nu met het eiwitschuim in de twee smalle banen die je tussen de drie banen biscuit hebt vrijgelaten.  Zo maak je één lange boven- en onderkant voor de schnitt.

9. Zet de oven terug naar 190 graden Celsius en bak de banen gaar in 20 minuten.

Let op, het schuim kan snel verbranden, dus draai eventueel de plaat halverwege het bakken om. 

10. Haal de plaat uit de oven en leg het biscuit op een rooster om af te koelen.

De ongebakken biscuit en schuim banen
De gebakken banen, met de gebakken kant naar beneden
VULLEN EN AFMAKEN VAN DE SCHNITT

11. Klop de slagroom met de suiker op tot het mooi stevig is.

12. Haal het bakpapier van het biscuit af, deze moet je er voorzichtig vanaf trekken. Leg de gebakken kanten naar beneden.

13. Smeer één biscuit in met de frambozen confiture. Houd ongeveer 1 centimeter langs de randen vrij.

14. Spuit een dikke baan slagroom in het midden van de schnitt, over de confiture en over de lengte van de schnitt. 

15. Bekleed de schnitt nu met de verse frambozen en bespuit helemaal met banen slagroom, tot de frambozen niet meer zichtbaar zijn.

16. Leg nu de tweede laag biscuit op de schnitt, met de gebakken kant naar boven en druk aan. 

Bestrooi met poedersuiker en serveer!

De schnitt wordt goed gevuld met verse frambozen
De schnitt met de bovenkant erop, nog even goed aandrukken en bestrooien met poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *