Zoet

Makkelijke meringue paddenstoelen

Deze meringue paddenstoelen zijn een heerlijke herfst traktatie! Je hebt slechts vier ingrediënten nodig en ze zien er ook nog eens ontzettend gezellig uit. Een perfect baksel voor de zondagmiddag.

ZOET | RECEPT VOOR 15 PADDENSTOELEN

Voor dit recept maken we de meest simpele versie van meringue, namelijk Franse meringue. Aangezien de paddenstoelen worden gebakken in de oven is het niet nodig om het schuim eerst te garen zoals je bij Italiaanse meringue doet. Franse meringue heb je dan ook in een handomdraai klaar!

INGREDIËNTEN

2 eiwitten
120 gram fijne kristalsuiker
2 blokjes pure chocolade
1 tl cacaopoeder

BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  2. Doe de eiwitten in de kom van de standmixer/planeetmenger, of in een losse kom.
  3. Gebruik de standmixer, een losse mixer, of een garde om het eiwit schuimig te kloppen.
  4. Voeg een klein beetje suiker toe en klop tot dit volledig is opgenomen.
  5. Herhaal dit met alle suiker, tot het eiwit in stijve pieken is geslagen.
  6. Verdeel het eiwit over twee spuitzakken, één spuitzak heeft een groot rond spuitmondje nodig en de ander een klein rond spuitmondje. Als je geen spuitmondjes hebt knip je van één spuitzak een wat groter puntje dan van de ander.
  7. Spuit met de spuitzak met het grote spuitmondje de stronken van de paddenstoelen. Dit doe je door de spuitzak op één punt te concentreren en hem langzaam omhoog te trekken tijdens het spuiten van de meringue.
  8. Vervolgens ga je de hoedjes spuiten, het hoedje moet ongeveer twee keer zo groot worden als de stronk. Voor het hoedje concentreer je de spuitzak ook op één plek en blijf je spuiten tot je het gewenste formaat hebt bereikt, trek de spuitzak nog iets omhoog om de bolling te maken.
  9. Maak je vinger nat en strijk hiermee de puntjes op de meringue stronkjes en hoedjes glad. Je zal je vinger tussendoor een paar keer nat moeten maken.
  10. Doe het cacaopoeder in een fijne zeef en bestrooi de hoedjes met het cacaopoeder.
  11. Bak de meringues in 1 uur droog en gaar.
PRESENTATIE
  1. Breng een steelpan met water aan de kook en hang hier een hittebestendige kom in.
  2. Laat de blokjes chocolade smelten in de kom.
  3. Bestrijk de onderkanten van de hoedjes met de gesmolten chocolade en zet de hoedjes op het bijbehorende stronkje.
  4. Laat volledig uitharden.

Serveer de meringue paddenstoelen bij de koffie, of gebruik ze om een dessert aan te kleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *