Bovenaanzicht van de mango tartelette
Mango tartelette close up
Zoet

Mango tartelette met vanille roomkaas crème

Een ei hoort erbij, maar dat is niet waar deze tartelettes mee gevuld zijn! Het is namelijk een hart van mango. Verder wordt de tartelette gevuld met verse mango en roomkaas crème. Perfect voor bij de lente!

ZOET | RECEPT VOOR 8 TARTELETTES (8,5 CM)

Het recept voor de tartelettebodem zal iets meer zijn dan voor 8 tartelettes. Je kunt er zo’n 10 tartelettes uit halen. Het deeg wat je over hebt kun je natuurlijk heel makkelijk invriezen.

INGREDIËNTEN COULIS

250 gram bevroren mango
50 gram water
10 gram suiker
5 gram citroensap
1 1/2 gelatineblad

INGREDIËNTEN CRÈME

200 gram roomkaas
75 gram roomboter
50 gram poedersuiker
1/2 vanille stokje

INGREDIËNTEN BASIS

263 gram bloem 
105 gram poedersuiker
45 gram amandelmeel
snufje zout
158 gram roomboter
3/4 ei 
1 mango

BEREIDING COULIS
  1. Doe de stukjes mango met het water, suiker en citroensap in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat circa 10 minuten doorkoken tot de mango zacht is geworden.
  2. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  3. Mix het mango mengsel tot een gladde puree in een blender of keukenmachine. 
  4. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door tot de gelatine is opgenomen. Schenk het mengsel in een kleine halfronde siliconen vorm en laat opstijven in de vriezer.
BEREIDING TARTELETTES
  1. Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker en een snuf zout in de kom van de standmixer en meng door elkaar.
  2. Snijd de koude roomboter in blokjes en voeg beetje voor beetje toe aan het bloemmengsel. Meng tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Kluts het ei en schenk drie vierde van het ei bij het deeg, meng kort tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit en vul de tarteletteringen met het deeg. Prik in met een vork en zet de gevulde ringen voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
  5. Verarm de oven voor op 180 graden Celsius, boven- en onderwarmte. Bak de tartelettes circa 14 minuten of tot de randjes licht goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen.
BEREIDING CRÈME
  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. 
  2. Doe de roomkaas in een kom en sla los met een garde.
  3. Voeg de poedersuiker en de merg van een half vanillestokje toe en roer door.
  4. Meng ten slotte beetje voor beetje de roomboter door het roomkaasmengsel heen. Doe pas de volgende lepel boter bij het mengsel wanneer de eerste lepel is opgenomen.
  5. Vul een spuitzak met de crème, hiervoor gebruik ik spuitmondje 2D.
AFMAKEN
  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in een zeer fijne brunoise (gelijke blokjes).
  2. Doe in ieder tartelette een laagje gesneden mango.
  3. Spuit een rand van de crème over de mango en maak de tartelettes af met een rondje van de coulis.
  4. Zet de tartelettes in de koelkast tot de coulis is ontdooid. 

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.