Is het geen plaatje? Deze marmercake ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook erg lekker! Hij is net even anders dan anders en daarom perfect om op tafel te zetten als je visite over de vloer krijgt. Lees gauw verder voor het volledige recept.
ZOET | RECEPT VOOR 1 CAKE
Een marmercake maak je met vanille en chocolade beslag, maar je kunt ook variëren met andere smaken. Voeg bijvoorbeeld de rasp van 1 sinaasappel bij het vanillebeslag voor een lekkere twist.
Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng de bloem met het bakpoeder.
Klop de boter samen met de suiker en het vanille extract tot een romig geheel.
Voeg het eerste ei toe aan de boter en klop tot het ei volledig is opgenomen. Herhaal dit vervolgens met de andere eieren.
Doe het mengsel van de bloem en het bakpoeder bij het boter-ei mengsel en klop tot er een glad beslag ontstaat.
Vet je cakeblik in en bekleed hem eventueel nog met bakpapier.
Schenk een derde van het beslag in het cakeblik. Doe het volgende deel beslag in een kom en houd apart.
Voeg de melk en het cacaopoeder toe aan het laatste deel beslag, meng dit goed door tot een samenhangend geheel. Schenk vervolgens het chocolade beslag op de eerste laag vanille beslag in het cakeblik.
Schenk als laatste het tweede deel vanille beslag op het chocolade beslag en gebruik een mes om een patroon in het beslag te maken, hierdoor ontstaat het marmer effect.
Bak de cake gedurende 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in kunt steken en deze er weer droog uit komt.
Serveer de cake bij een kopje koffie of thee en eet smakelijk!