De oreo cupcakes in een blauw/witte Caisse
Zoet

Oreo cupcakes met roomkaas frosting

Ben je op zoek naar een lekkere, maar simpele traktatie? Dan zijn deze oreo cupcakes perfect! Het beslag staat namelijk al binnen 5 minuten in de oven. Doordat er maar een klein beetje suiker door de roomkaas frosting gaat is het een lekkere frisse tegenhanger voor de zoete(re) cupcake.

ZOET | RECEPT VOOR 7 CUPCAKES

(Cup)cakes bak ik het liefste met zonnebloemolie, daardoor blijven ze lekker smeuïg en kun je ze prima een paar dagen bewaren. De blauw-witte caisses (papieren muffinvormpjes) komen van Big Bazar, ze zijn wat groter dan de standaard vormpjes van bijvoorbeeld Dr. Oetker. Mocht je met de standaard vormpjes werken kun je maximaal 9 cupcakes bakken met dit recept. 

INGREDIËNTEN CUPCAKES

100 gram bloem
100 gram suiker
3 gram bakpoeder
snufje zout
2 eieren
100 gram zonnebloemolie
75 gram Oreo koekjes

INGREDIËNTEN FROSTING

100 gram roomkaas
50 gram roomboter
8 gram poedersuiker

BEREIDING CUPCAKES
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, onder- en bovenwarmte.
  2. Maal de Oreo koekjes in de keukenmachine tot een fijn kruim, er mogen nog wat grote stukjes tussen zitten,
  3. Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en het snufje zout in een mengkom en meng kort door elkaar.
  4. Voeg het eerste ei toe en meng weer door elkaar, herhaal dit met het tweede ei.
  5. Schenk al mixende de zonnebloemolie bij het cupcake beslag, laat een paar minuten mixen op de hoogste stand tot het een samenhangend geheel is.
  6. Voeg de helft van de gemalen Oreo’s toe aan het beslag en meng nogmaals door elkaar.
  7. Zet de caisses (papieren cupcake bakjes) in een cupcake bakvorm en vul de papieren vormpjes voor tweederde met beslag.
  8. Bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cupcakes goed gegaard zijn aan de binnenkant. Laat afkoelen op een rek.
BEREIDING ROOMKAAS FROSTING
  1. Laat de roomkaas en boter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de boter in een mengkom en mix met een handmixer, of standmixer tot een mooie romige substantie. 
  3. Voeg de roomkaas toe en mix tot het een samenhangend geheel is.
  4. Mix ten slotte de poedersuiker door de frosting heen. 
  5. Doe de frosting in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en leg ongeveer een uur in de koelkast, zodat de frosting op kan stijven. Je kunt de frosting ook in een schaaltje laten zitten en straks met een lepel over de cupcakes verdelen.
AFMAKEN
  1. Spuit mooie toeven van de frosting op de afgekoelde cupcakes, of verdeel de frosting met een lepel over de cupcakes.
  2. Bestrooi de cupcakes met de gemalen oreo koekjes.

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply