Pecanpasta kun je voor allerlei baksels gebruiken, maar is ook heerlijk bij een uitgebreid zondagsontbijt. Deze romige pasta is rijk van smaak doordat de pecannoten eerst worden geroosterd.
Verdeel de pecannoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe ondertussen het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat doorkoken tot de suikersiroop 117 graden Celsius heeft bereikt.
Haal de pan van het vuur en roer de geroosterde pecannoten door de suikersiroop heen zodat alle pecannoten zijn bedekt met suiker.
Stort het mengsel weer op de met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
Doe de gesuikerde pecannoten en het amandelmeel in de keukenmachine en pulseer kort.
Voeg vervolgens de zonnebloemolie bij het mengsel en laat nog 10 minuten mixen tot er een gladde pecanpasta is ontstaan.
Gebruik de pecanpasta als taartvulling, of om een botercrème of mousse mee op smaak te maken. De pecanpasta kun je in een weckpot koel en droog bewaren.