Aardbeien-rabarberjam in een weckpot
Zoet

Rabarberjam met aardbeien

Rabarber is weer volop verkrijgbaar, dus dan kom ik bijna wekelijks met een bos thuis. De lekkere frisse zure smaak past perfect bij verschillende baksels, maar ook deze klassieke aardbeien-rabarberjam is een aanrader. 

ZOET | RECEPT VOOR 750 GRAM JAM

Weet je niet hoe je een weckpot moet steriliseren? Kijk dan bij mijn andere jamrecept, daar vind je een korte uitleg over het steriliseren van weckpotten.

INGREDIËNTEN

450 gram rabarber
450 gram aardbeien
75 ml water
350 gram geleisuiker speciaal (Van Gilse)
sap van 1/2 citroen

BEREIDING
  1. Steriliseer voldoende weckpotten voor 750 gram jam.
  2. Verwijder de uiteindes van de rabarber en snijd de rest van de rabarber in stukken van 4 centimeter.
  3. Doe de rabarber in een diepe pan en voeg het water en het citroensap toe, breng aan de kook en laat koken tot de rabarber volledig uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren, voeg samen met de geleisuiker toe aan de rabarber. Kook het mengsel gedurende 15 minuten en roer af en toe door.
  5. Schenk de hete rabarberjam in de weckpotten en doe het deksel dicht, hierdoor ontstaat er een vacuüm en blijft de jam lang goed. Laat iets afkoelen en bewaar de aardbeien-rabarberjam daarna in de koelkast.

Serveer bij verse broodjes, croissants of American pancakes.

Leave a Reply