Zoet

Roomboter kerstkransjes

Zien ze er niet gezellig uit? Deze roomboter kerstkransjes zijn snel om te maken en te bakken, dus binnen een mum van tijd serveer jij een lekker kransje bij de koffie.

ZOET | RECEPT VOOR 25 KLEINE KRANSJES

Door de grote hoeveelheid boter blijft dit koekjedeeg vrij zacht, hierdoor kun je hem perfect opspuiten met een spuitzak en er deze leuke kerstkransjes van maken. Natuurlijk kun je er ook andere vormen mee spuiten.

INGREDIËNTEN

220 gram boter
120 gram poedersuiker
1 tl vanille extract
1 ei
300 gram bloem
chocolade parels
30 gram witte chocolade

BEREIDING
  1. Laat de roomboter en het ei op kamertemperatuur komen, verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Doe de roomboter en de poedersuiker in de standmixer en draai glad en romig met de vlinder. Blijf het mengen tot de boter wit is geworden. Je kunt de boter natuurlijk ook met de hand kloppen met een garde, of spatel.
  3. Voeg het vanille extract en het ei toe en meng tot een samenhangend geheel.
  4. Vervolgens voeg je de bloem in drie delen toe, zorg eerst dat het deeg goed gemengd is voor je het volgende deel bloem toevoegt. 
  5. Doe het koekjesdeeg in een spuitzak met een stervormige spuitmond en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Spuit kleine kransjes van circa 7 cm doorsnede van het koekjesdeeg.
  7. Bak de kerstkransjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin langs de randjes. Draai de bakplaat eventueel nog om tijdens het bakken, zodat alle kanten gelijkmatig kleuren.
  8. Laat de koekjes afkoelen op een rek, smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie en plak de chocoladeparels met wat gesmolten chocolade op de kerstkransjes. Laat even uitharden.

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply