Starbucks blueberry muffins met crumble
Deze blueberry muffins zijn mooi zacht van binnen en hebben een heerlijke krokante laag bovenop. Het beste van twee werelden. Het beslag is erg simpel en kan ook zonder keukenmachine, of standmixer worden gemaakt.
ZOET | RECEPT VOOR 10 BLUEBERRY MUFFINS
Onderstaand recept voor de crumble zal te veel zijn voor deze 10 muffins, het restant kun je in een bakje of zakje invriezen. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor deze heerlijke Chai appel crumble. Je kunt de crumble ook serveren als een garnering bij een dessert, of bijvoorbeeld over een panna cotta heen kruimelen.
INGREDIËNTEN CRUMBLE
130 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
75 gram koude roomboter
INGREDIËNTEN MUFFINS
150 gram blauwe bessen
150 gram suiker
210 gram bloem
1/2 tl zout
10 gram bakpoeder
83 gram zonnebloemolie
83 gram melk
1 ei
BEREIDING CRUMBLE
- Snijd de roomboter in kleine blokjes.
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Je kan het deeg ook in de keukenmachine mengen.
- Zet weg tot later gebruik.
BEREIDING MUFFINS
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, laat het ei en de melk op kamertemperatuur komen.
- Doe de suiker, bloem, zout en het bakpoeder in de kom van de standmixer en meng kort door elkaar met de vlinder.
- Neem een tweede kom, klop hier het ei in los en voeg al roerende met een garde de melk toe.
- Schenk vervolgens ook de olie al roerende bij het mengsel.
- Zet de standmixer met de vlinder aan en giet de natte ingrediënten in een langzaam straaltje toe. Meng kort tot er een samenhangend beslag ontstaat.
- Schep de blauwe bessen met een pannenlikker door het beslag heen.
- Vul het muffinblik/de siliconen bakvorm met papieren caisses (de papieren muffinvormpjes).
- Schep ieder vormpje tot de rand vol, de muffins zullen niet zo veel rijzen in de oven.
- Verdeel over iedere muffin een paar lepels van de crumble.
- Bak de blueberry muffins in 20 minuten goudbruin en gaar. Draai het rek halverwege om zodat de crumble gelijkmatig bruin wordt. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn, laat ze anders nog iets langer in de oven staan.
Laat op een rek afkoelen en serveer!