Zoet

Tartelette met Zwitserse room en vruchten

Afgelopen week waren mijn vriend en ik vier jaar samen, dus het was hoog tijd voor een lekker taartje! Ik koos voor deze tartelette met Zwitserse room, vers fruit en mini meringues. Deze keer koos ik voor een harde wener bodem, maar een sloffenbodem zal ook erg lekker smaken!

 

ZOET | VOOR 8 TARTELETTES

Voor deze taartjes heb ik tartelette vormpjes met een losse bodem gebruikt. Deze zijn ideaal om de bodem netjes uit de vorm te kunnen halen en helemaal niet duur! Ik kocht 4 vormpjes voor €3,99 bij Big Bazar.

INGREDIËNTEN HARDE WENER
INGREDIËNTEN ZWITSERSE ROOM
DECORATIE

300 gram bloem
200 gram boter
100 gram suiker
1 ei

350 ml melk
16 gram vanillesuiker
3 eidooiers
35 gram bloem
65 gram suiker
200 ml slagroom

1 doosje blauwe bessen
1 doosje frambozen
Mini meringues

Voor de Zwitserse room heb je drie eidooiers nodig. Vandaar dat ik van de 3 eiwitten mini meringues heb gemaakt ter decoratie. Het recept kun je hier vinden. 

Bereiding Zwitserse room

Omdat de Zwitserse room een tijdje moet afkoelen kun je het beste met dit recept beginnen!

1.  Meng de suiker, vanillesuiker en eidooiers in een kom met elkaar.
2. Voeg ook de bloem toe, blijf goed roeren tot de bloem is opgenomen.
3. Verwarm de melk in een pannetje. Zodra de melk kookt (je aan de rand belletjes ziet) zet je het vuur uit.
4. Voeg de warme melk in delen aan het eiemengsel toe. Roer tot de melk helemaal is opgenomen en je een egaal mengsel hebt.  
5. Doe het mengsel terug in de pan.En verwarm het op laag vuur.
6.Breng het mengsel langzaam aan de kook, en blijf ondertussen goed roeren. Het wordt nu langzamerhand dikker. Zodra het mengsel de dikte heeft van vla kun je het vuur uitzetten.
7. Schenk de room in een schaal en dek deze af met vershoudfolie. Druk de folie tegen de room aan, zo komen er geen vellen op de room.
8. Voilà, je hebt nu banketbakkersroom gemaakt! Laat de room in de schaal afkoelen tot kamertemperatuur.
9. Zodra de room is afgekoeld sla je de slagroom op en spatel je deze voorzichtig door de banketbakkersroom. Daarmee tover je de banketbakkersroom om tot Zwitserse room.

Bereiding harde wener

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de boter en de suiker in de keukenmachine, meng dit kort met elkaar.
3. Voeg het eitje toe en laat dit weer even mengen.
4. Voeg de bloem in delen toe, zodra je ziet dat het laatste deel bloem begint te pakken zet je de keukenmachine uit. Het deeg moet wat korrelig blijven, dus kneed het nog heel even met je handen. Als je het deeg te lang in de keukenmachine laat mengen wordt het te glad en dan krijg je niet het gewenste effect.
5. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Tip: Als je koude boter (direct uit de koelkast) gebruikt, hoef je het deeg niet te laten rusten. Dan kun je direct door.
6. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette tartelette vormpjes met het deeg.
7. Prik gaatjes in het deeg, of vul het vormpje met blindbakbonen. 
8. Bak de tartelettes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Decoratie

1. Wanneer de tartelettes zijn afgekoeld kun je ze vullen met de Zwitserse room. Schep ze niet tot de rand vol, anders lopen ze over als je de vruchten op de taartjes zet.
2. Decoreer de taartjes met frambozen en blauwe bessen. Ander fruit kan natuurlijk ook!
3. Zet als laatste de mini meringues bovenop de taartjes.

Heb je Zwitserse room over? Die kun je in een bakje invriezen, net als het harde wener deeg. Van de harde wener maak ik een rol die ik in een diepvrieszakje invries.

Eet smakelijk!

Leave a Reply