Zijaanzicht van de tartelettes met passievruchtenganache
Close up van de tartelettes met passievruchtenganache
Bovenaanzicht van de tartelettes met passievruchtenganache
Zoet

Tartelettes met passievruchtenganache en blauwe bessen

Tartelettes zijn kleine fijne taartjes die je met allerlei lekkere vullingen kunt vullen. Vandaag deel ik een recept voor tartelettes met passievruchtenganache, dit is een makkelijke vulling voor een lekker fris zoet taartje. 

ZOET | RECEPT VOOR 6 TARTELETTES

De bodem van deze tartelettes zijn gemaakt van harde wener deeg. Je kunt de harde wener tartelettes vullen met een blindbakvulling tijdens het bakken om ervoor te zorgen dat de randjes niet inzakken. Mocht je die niet hebben kun je ook de eerste paar minuten even bij de oven in de buurt blijven, mocht er een randje inzakken kun je die weer recht drukken met de bolle kant van een lepel.

INGREDIËNTEN BODEM

300 gram bloem
200 gram boter
100 gram suiker
1 ei

INGREDIËNTEN VULLING

50 gram passievruchtenpuree
75 gram Griekse yoghurt
150 gram witte chocolade
blauwe bessen ter garnering

BEREIDING HARDE WENER BODEM
  1. Doe de bloem, het suiker en een snufje zout in een grote mengkom en meng door elkaar.
  2. Snijd de roomboter in blokjes en meng met je vingertoppen door de bloem heen, zo instaat er een kruimelig deeg.
  3. Voeg als laatste het ei toe, kneed het deeg kort door elkaar, verpak in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Zet 6 tartelette ringen op een met bakpapier beklede bakplaat, vul met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Zet voor 20 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de tartelettes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodems afkoelen.
BEREIDING VULLING
  1. Doe de passievruchtenpuree en de yoghurt in een steelpan, roer tot het een egaal mengsel is en verwarm langzaam tot 80 graden, of tot iets onder het kookpunt.
  2. Hak ondertussen de witte chocolade in kleine blokjes en doe in een hittebestendige kom.
  3. Schenk het warme passievruchten-yoghurt mengsel op de witte chocolade en laat twee minuten staan.
  4. Meng de passievruchtenganache met een pannenlikker of lepel tot een gladde massa. Wanneer je met een garde mengt zullen er luchtbellen ontstaan en dat wil je voorkomen. 
  5. Giet de passievruchtenganache in de afgekoelde tartelette bodems en laat opstijven in de koelkast.

Versier de tartelettes met de blauwe bessen en serveer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.