Triple chocolate cookies, krokant van buiten en chewy van binnen
Voor deze triple chocolate cookies mag je mij ’s nachts wakker maken! Ze zijn precies hoe ik ze het liefste heb, zacht en chewy van binnen en krokant van buiten. Het is een makkelijk recept voor hele lekkere koekjes.
ZOET | RECEPT VOOR 20 TRIPLE CHOCOLATE COOKIES
Uit dit recept haal je ongeveer 20 koekjes. Je kunt natuurlijk ook een deel van het deeg invriezen, zo kun je altijd verse koekjes afbakken als er onverwacht bezoek langs komt.
Ik maak het deeg met een standmixer, maar je kunt het natuurlijk ook met de hand kneden.
INGREDIËNTEN
125 gram roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 ei
1 tl vanille extract
225 gram bloem
25 gram cacaopoeder
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
100 gram melkchocolade
100 gram pure chocolade
100 gram witte chocolade
BEREIDING
- Laat de boter en het ei tot kamertemperatuur komen en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Klop de boter samen met de twee soorten suiker luchtig in de standmixer met de vlinder.
- Voeg het vanille extract toe en klop even door, doe vervolgens ook het ei erbij en klop tot het volledig is opgenomen.
- Meng alle droge ingrediënten erdoor (bloem, cacaopoeder, bakpoeder, soda en zout) en mix kort tot een samenhangend deeg.
- Hak ten slotte de chocolade in grove stukken en meng door het deeg.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en draai er balletjes van.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 6 balletjes deeg in verband neer. Druk ze plat en bak de triple chocolate cookies gedurende 9 tot 11 minuten af. Herhaal met de rest van de koekjes.
De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, laat ze daarom minimaal 10 minuten afkoelen voor je de eerste proeft. Mijn oven gaat altijd vrij hard, dus bij mij zijn ze met 9 minuten perfect. Wil je het koekje iets krokanter? Bak ze dan wat langer af.