We beginnen met het maken van de passievruchtencurd. Deze kun je prima een paar dagen van tevoren maken als dat makkelijker uitkomt. De curd is simpel om te maken, maar moet wel goed afkoelen, dus dat heeft tijd nodig!
1. Neem een pan en doe hier de passievruchten, het citroensap, de boter en de suiker in. Zet het vuur zachtjes aan en blijf roeren tot de boter en suiker zijn gesmolten.
2. Doe de eidooiers en de maizena in een kom en meng deze met een garde.
3. Wanneer het passievruchtenmengsel gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je dit in delen aan de gemengde eidooiers toe.
4. Wanneer de eidooiers zijn opgenomen giet je het geheel terug in de pan en zet je het vuur weer aan.
5. Breng het al roerende aan de kook, laat het even doorkoken en haal de pan dan van het vuur af. De curd zal nu al behoorlijk zijn ingedikt.
6. Giet de curd in een kom en dek deze af met folie, druk het folie op de curd zodat er geen velletjes ontstaan. Laat de curd afkoelen tot kamertemperatuur, of in de koelkast om het proces te versnellen.