Ben je op zoek naar een lekker, maar makkelijk dessert? Ga dan aan de slag met deze warme frambozentaartjes, hiermee steel je gegarandeerd de show tijdens een feestelijk diner.
ZOET | RECEPT VOOR 8 FRAMBOZENTAARTJES VAN 8,5 CM
Wil je de taartjes voorbereiden? Bak de tartelettebodems dan vast af en zet de taartjes à la minute in elkaar, dan heb je de warme frambozentaartjes met 10 minuten op tafel staan.
Laat de roomboter en het ei op kamertemperatuur komen.
Meng de roomboter met de suiker tot een glad en zacht mengsel, voeg vervolgens het ei toe en meng door elkaar tot een samenhangend geheel. Doe ten slotte de bloem bij het mengsel en meng tot een mooi deeg. Verpak in huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de tarteletteringen in en verdeel het deeg over de vormpjes, prik in met een vork.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de tartelettes in 17 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Klop de slagroom tot medium stijve pieken en meng de crème fraîche en het poedersuiker er doorheen.
PRESENTATIE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de frambozenjam over de tartelettes, ongeveer 8 gram (een ruimte theelepel) per vormpje.
Snijd de frambozen door de helft en verdeel over de tartelettes. Verwarm de frambozentaartjes gedurende 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de warme frambozentaartjes met de slagroom en eet smakelijk!