Witte chocolade cranberry cookies
Chocolate chip cookies zijn denk ik wel mijn favoriete koekjes. Heerlijk vol van smaak en natuurlijk gevuld met chocolade. Mijn triple chocolate cookies ken je misschien al, dit keer ben ik aan de slag gegaan met een frissere versie met witte chocolade en cranberry. Perfect voor het voorjaar!
ZOET | RECEPT VOOR 20 KOEKJES
Het koekjesdeeg kun je natuurlijk ook invriezen. Zo heb je altijd lekkere verse koekjes in huis als er visite langs komt. Je moet ze enkel wat langer afbakken omdat ze uit de vriezer komen.
INGREDIËNTEN
125 gram roomboter
1 ei
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille extract
250 gram bloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
snufje zout
200 gram witte chocolade
100 gram cranberry’s
BEREIDING
- Laat het ei en de roomboter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Klop de boter luchtig in de standmixer en voeg de twee soorten suiker toe, meng door elkaar.
- Voeg het vanille extract toe en klop weer kort door, voeg vervolgens ook het ei toe en meng tot het volledig is opgenomen.
- Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baksoda en een snufje zout) en voeg toe aan het botermengsel. Klop tot een samenhangend geheel.
- Hak de chocolade grof en meng samen met de cranberry’s door het koekjesdeeg.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en draai er balletjes van.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg circa 6 balletjes koekjesdeeg met voldoende ruimte ertussen op de plaat. Druk het deeg iets plat.
- Bak de witte chocolade cranberry cookies in circa 10 minuten tot licht goudbruin en gaar.
De cranberry cookies zijn nog zacht als ze uit de oven komen, laat ze daarom minimaal 20 minuten afkoelen. Zo krijg je een lekker chewy koekje van binnen en is hij knapperig van buiten.